Back to News

Nieuw boek 'A PAINTER'S HOUSE'

9/2022

 • Cover A Painters House

 • Verschenen op 11 september 2022. Een persoonlijk project van Karin Borghouts. De kunstschilder Marten Melsen (1870-1947) was van Brusselse afkomst maar woonde heel zijn leven in het landelijke Stabroek. Hij verbouwde er twee aansluitende woningen en kreeg er samen met zijn vrouw 4 kinderen. De twee ongehuwde dochters en één zoon bleven in het huis wonen en hielden het in de staat zoals het was. Aan het atelier van de kunstschilder werd ook na zijn dood niet meer geraakt. In 2002 werd het huis door de familie geschonken aan de vzw Stichting Marten Melsen. 't Vossevelt' blijkt een van de weinige nog geheel authentieke kunstenaarshuizen te zijn, samen met bijvoorbeeld het Lijsternest van Stijn Streuvels. Het huis is dringend aan behoud en restauratie toe. Het huis werd volledig geïnventariseerd door Monumentenwacht Vlaanderen. Er is echter nog veel nodig.

  Een huis met een ziel

  Karin Borghouts bezocht en fotografeerde het huis voor het eerst in 2017. In 2022 kreeg ze de kans om nog meer foto's te maken in het huis. De fotografe werd getroffen door de zeer mooie lichtinval, de kleuren, meubelen en objecten in het huis. Anderzijds deed de woning haar ook denken aan haar ouderlijk huis dat in de vlammen is opgegaan en waarin de verzameling antieke gebruiksvoorwerpen van haar moeder zwartgeblakerde stillevens opleverden, doordrongen van jeugdherinneringen en een verlangen naar een beschermende huiselijke omgeving. Waar Karin Borghouts zich vroeger eerder focuste op publieke ruimtes en gebouwen, zijn het nu vooral persoonlijke interieurs die haar aandacht vragen. Zij brengt ze met een bijzondere gevoeligheid en met een schilderkunstig oog in beeld.

  Bestel nu via de webshop. Zeker interessant is de speciale editie met gesigneerde en genummerde print waarvan er slechts 30 exemplaren worden gemaakt. De opbrengsten gaan volledig naar de productiekosten van het boek.

  Er zijn ook grote ingelijste prints te koop. Neem contact.

  Met dank!

  Lees hier in Gazet van Antwerpen

  Uitgave door Snoeck Publishers in een vormgeving van Jean-Michel Meyers en met woord van Jan H. Melsen, kleinzoon van de schilder.

  A PAINTER'S HOUSE
  94 bladzijden
  Softcover, Zwitserse binding
  24 x 30 cm
  70 foto's Karin Borghouts en oude foto's Marten Melsen
  Grafisch ontwerp door Jean-Michel Meyers
  Tekst door Jan H. Melsen, kleinzoon van de schilder Marten Melsen (NL, FR, ENG)
  SNOECK Publishers
  35 euro

  Boek The House + A Painter's House:
  67 euro

  A PAINTER'S HOUSE
  Speciale editie met kunstprint
  230 euro

  Een gesigneerd en genummerd boek met print, slechts 30 exemplaren
  Archival pigment print op Hahnemühle Photo Rag papier, gesigneerd en genummerd
  32 x 38 cm (4 cm witte rand inbegrepen).
  Genummerd in volgorde van bestelling 1 tot 30 en gesigneerd.
  Keuze uit 3 foto's (Kijk hieronder)

  Webshop

 • Mand met aardappelen © Karin Borghouts//Vincent was here

  4/2023

  Vincent was here in Nuenen

  In Nuenen, near Eindhoven, the Netherlands, Vincent van Gogh painted his masterpiece, The Potato Eaters. There are many places here…

 • Atlas van gogh 3d small image

  3-2023

  ZICHT 173 - March 2023

  Lees hier de nieuwsbrief ZICHT van maart 2023 Read here the newsletter ZICHT March 2023 The book Atlas Van Gogh…

 • © Karin Borghouts, Night Walk, 2010

  2-2023

  ZICHT 172 - February 2023

  Lees hier de nieuwsbrief ZICHT van februari 2023 Read here the newsletter ZICHT February 2023

 • Boom Karin Borghouts

  1-2023

  Happy 2023 - ZICHT 171

  We wish you a warm and healthy 2023 with great initiatives.Photo © Karin Borghouts, Kalmthout 2022Haiku © Dirk VeulemansZICHT 171…