Back to Exhibitions

Aanwezig-Afwezig in Antwerp

2011

  • Aanwezig 4681fragment 20150611111926
  • ‘Present - Absent’ Solo exhibition, May 20 - July 29, 2011 in Kades-Kaden, Catapult, Antwerp BE
    This presentation circles around the pictures theme, the photograph as a reproduction and the exhibitionspace. With the visitors presence, the exhibition gets the space to speak. A special edition of 5 archival pigment prints is made for this occasion. (Read Dutch below)
    Kades-Kaden is the name of a painting by René Daniels and the project- and exhibitionspace of Catapult, graphic designers in Antwerp.
    De presentatie in de project- en tentoonstellingsruimte Kades-Kaden van Catapult cirkelt rond het thema van de afbeelding, de foto als reproductie en de tentoonstellingsruimte. Karin Borghouts herneemt enkele sleutelbeelden uit 2002 en 2003 en tentoonstellingszichten daarvan. Verder wordt gefocust op de tentoonstellingsruimte zelf. Deze wordt gefotografeerd, verkleind en als reproductie in fragmenten in beeld gebracht. Met deze tentoonstelling wil Karin Borghouts iets essentieels tonen over haar fotografiepraktijk. Niet de afbeelding zelf is van belang, maar dat wat normaal niet getoond wordt: de tijd, de ruimte zelf, het werkproces. In het beeldenbombardement dat ons dagelijks overspoelt, vormt deze presentatie een anti-tentoonstelling, een tonen van het niet-tonen.
    Recensie in Knack door Ludo Bekkers