Beste lezer

Deze zomer komt er veel samen voor fotograaf Karin Borghouts en kunt u haar werk in diverse tentoonstellingen bekijken. Het is reppen nu want het zijn de laatste dagen van onder andere haar solotentoonstelling Paris Impasse in Musée de la Photographie Charleroi.

Sinds 2011 volgt Karin Borghouts de renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen op. Dat museum opent op 24 september!

Lees verder wat u nog kunt bekijken.

Paris Impasse, 10 arr. Cité Saint-Martin © Karin Borghouts

Paris Impasse

De fototentoonstelling Paris Impasse in Charleroi, toont een Parijs zoals nog niet eerder in beeld gebracht. Een labyrint van doodlopende straten. Het fotomuseum van Charleroi toont dit met nog drie andere tentoonstellingen en de vaste collectie, een dagbezoek waard.

Het fotoboek Paris Impasse werd genomineerd op Les Rencontres de la photographie Arles 2019, en is uitgegeven door Snoeck Publishers in 2020. Nu voor het eerst in een tentoonstelling.

Karin Borghouts is aanwezig op de laatste zondag
18 september van 14 tot 18 u.

Paris Impasse
Karin Borghouts
4 juni - 18 september 2022
Musée de la Photographie

Place des Essarts - BE 6023 Charleroi (Mont sur Marchienne)

Lees hier in HART door Koen Van Synghel
Lees hier in La Libre
door Jean-Marc Bodson (Frans)
Lees hier Reporter ter plaatse, Firmin
in Charleroi

PARIS IMPASSE Karin Borghouts, Musée de la photographie, Charleroi
PARIS IMPASSE Karin Borghouts, Musée de la photographie, Charleroi

Vers van de pers: A Painter's House

A Painter's House brengt het huis van de kunstschilder Marten Melsen (1870-1947) in beeld. Hij was een vriend van James Ensor, die hem "le beau peintre des paysans" noemde. Rond de 1e wereldoorlog kwamen bekende schrijvers, componisten en kunstenaars op bezoek in deze sinds 1947 onaangeroerde woning. Dit fotoboek bevat een 70-tal foto's van Karin Borghouts, wordt uitgegeven door Snoeck Publishers in een vormgeving van Jean-Michel Meyers en met tekst van Jan H. Melsen, kleinzoon van de schilder.

A Painter's House is een persoonlijk initiatief van Karin Borghouts in samenwerking met de Stichting Marten Melsen.

Het huis in Stabroek is te bezoeken op 11 september 2022 Open Monumentendag. Er zijn rondleidingen om om 9u, 10u30, 12u, 13u30, 15u en 16u30. Hier reserveren.
Karin is aanwezig op 11/9 en het boek A Painter's House is hier te bekijken en te koop.

Bekijk het boek hier

Boek (35 euro) of speciale editie zijn te bestellen via de webshop. Er zijn slechts 30 speciale edities mét print (230 euro). Met dank!

Studio Marten Melsen © Karin Borghouts
Special edition 'A Painter's House' 32 x 38 cm - choice of 3 prints

Elke foto is een afscheid

In Namen is een fotokunsttentoonstelling te zien rond afscheid. Karin Borghouts toont er zes grote foto's uit haar serie THE HOUSE.

Chaque photographie est un adieu
Samengesteld door Jean-Marc Bodson met fotografisch werk van Karin Borghouts, Deanna Dikeman, Catherine Rombouts, Olivier Cornil, Anne de Gelas, Doug Biggert en een mooie selectie fotoboeken ter inzage.

Galerie du Beffroi
(kunstruimte van de stad Namen)
Rue du Beffroi 13, Namen (België)
T/m zondag 11 september 2022
Vrije toegang. Gesloten op maandag.

Artikel in La Libre (Frans)

The House, archival pigment print 100 x 80 cm. ©Karin Borghouts
Chaque photographie est un adieu - Galerie du Beffroi, Namen BE. Curator JM Bodson.

PATIO 25 Zomerbar

De laatste dagen van de zomerbar PATIO 25 bij Veilinghuis Bernaerts met werk van Birgit Stulens fotografie, Klaar Prims glaswerk en schilderijen van Amber Leys. Ook werffoto's van Karin Borghouts, de maquette en oude architectuurtekeningen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.
Ook online te koop
(tot 18/9).

Info Zomerbar Patio
T/m 4 september 2022
Do-vr vanaf 18 u
Zat-zon vanaf 14 u
Museumstraat 25 - Antwerpen
Vrije toegang.

Concerten om 20 u (10 euro aan de inkom)
2/9: Farfar
3/9: Unfinished Business (jazz)

KMSKA photography by Karin Borghouts at Auctioneers Bernaerts

Museum in vraag

In de INBOX in het M HKA is een knappe presentatie te zien met kunstwerken die het museum in vraag stellen. Samengesteld door Galerie Ronny Van de Velde met werk van Alechinsky, Ben, Marcel Broodthaers, Marcel Duchamp, Peter De Cupere, Johan Van Geluwe, Jef Geys, Panamarenko en Karin Borghouts.

Het project "Museum to scale 1/7" kreeg een vaste stek in de Universiteit van Antwerpen maar het museum dat Karin Borghouts hiervoor ontwierp is hier nu tijdelijk te bekijken.

De Vijf Seizoenen. Galerie Ronny Van de Velde. Fragmenten uit leven en werken.
Deel 3: Museum / Museum in vraag

T/m zondag 4 september 2022

M HKA
Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen
INBOX, Leuvenstraat, Antwerpen

M HKA, Museum to scale 1/7, Alechinsky, Karin Borghouts, Peter De Cupere, until 4/9

Opening Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Zaterdag 24 en zondag 25 september wordt het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen feestelijk geopend. De verbluffende architectuur, de fantastische collectie en de vele verrassingen maken van dit museum een niet te missen belevenis. Karin Borghouts volgde de renovatie en nieuwbouw op vanaf 2011. Een selectie uit haar foto's is te zien in de tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN architecten.

Tickets Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

'The Making Of', KMSKA, August 2022

Boek KMSKA Het schoonste museum

Naar aanleiding van de opening van het KMSKA verschijnt er een nieuw boek KMSKA - HET SCHOONSTE MUSEUM, uitgegeven door Hannibal Books in Nederlandse, Engelse en Franse versie. Er komt ook een speciale editie boek + print. Nog mooier is om dit samen met het nieuwe collectieboek KMSKA - DE SCHOONSTE HONDERD aan te schaffen.
Vanaf 24 september verkrijgbaar in de KMSKA museumshop of online bij Hannibal Books.

Book KMSKA The Finest Museum - Hannibal Books

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.