Beste lezer

Het KMSKA is open! Bij al het moois dat daar te zien is, kunt u ook de tentoonstelling The Making Of bezoeken. Het boek KMSKA Het Schoonste Museum is ook klaar! Er is veel belangstelling voor Karin's eigen fotoboek A Painter's House. Verder zijn er nieuwe architectuurprojecten, De Donkere Kamer in C-Mine Genk en... BOEM. Een mooie herfst gewenst.

KMSKA ©Karin Borghouts

Opening KMSKA

Op 24 september werd het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen feestelijk geopend. De verbluffende architectuur, de fantastische collectie en de vele verrassingen maken van dit museum een niet te missen belevenis. Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de renovatie en nieuwbouw op. 26 grote foto's van haar zijn te zien in de tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN Architecten.

Reserveer uw bezoek aan het KMSKA:
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Leopold de Waelplaats 2
2000 Antwerpen

'The Making Of' - KMSKA > 3/9/2023

Nieuwe boeken KMSKA

KMSKA - HET SCHOONSTE MUSEUM bevat zo'n 150 foto's van Karin Borghouts. Dit boek werd uitgegeven door Hannibal Books in een redactie van KMSKA, met teksten van Patrick De Rynck in een vormgeving van Tim Bisschop. Verkrijgbaar in een Nederlandse, Engelse of Franse versie.
Nog mooier is om dit samen met het nieuwe collectieboek KMSKA - DE SCHOONSTE HONDERD aan te schaffen (in foedraal enkel in de KMSKA SHOP).

Bestel uw boek online bij Hannibal Books

Er is ook een speciale editie (gesigneerd boek + gesigneerde en genummerde print) verkrijgbaar op slechts 36 exemplaren (22 x 17 cm, 12 ex per foto, 230 euro).

Bestel uw speciale editie online bij Hannibal Books

Boeken, speciale edities, postkaarten, prints en nog veel meer zijn in de KMSKA SHOP te koop. Deze is zonder ticket te bezoeken in het KMSKA, Leopold de Waelplaats 2 in Antwerpen of online.

Book KMSKA (NL, FR, ENG) and special edition

De Donkere Kamer

DE DONKERE KAMER is een live evenement over fotografie met diverse fotografen waaronder Karin Borghouts. Zij zal spreken over haar werk en het boek voor het KMSKA. Tijdig uw plaatsje reserveren. Het boek is er ook te koop bij Barboek.

27 oktober 2022 - 20 uur
C-Mine
in Genk
Info en tickets: De Donkere Kamer

KMSKA ingepakte schilderijen Rubens, 2012 ©Karin Borghouts

Vers van de pers

Het nieuwe fotoboek A Painter's House brengt het huis van de kunstschilder Marten Melsen (1870-1947) in beeld. Hij was een vriend van James Ensor, die hem le beau peintre des paysans noemde. Rond de 1e wereldoorlog kwamen bekende schrijvers, componisten en kunstenaars op bezoek in deze sinds 1947 onaangeroerde en authentieke woning, gelegen in Stabroek.
Dit fotoboek bevat 65 grote foto's van Karin Borghouts, werd uitgegeven door Snoeck Publishers in een vormgeving van Jean-Michel Meyers en met tekst van Jan H. Melsen, kleinzoon van de schilder.

A Painter's House is een persoonlijk initiatief van Karin Borghouts in samenwerking met de Stichting Marten Melsen. Het huis moet bewaard blijven! Tijdens de Open Monumentendag op 11 september waren de vele bezoekers daar alvast van overtuigd. Er is echter nog veel nodig. Heeft u daarover suggesties of wilt u mee aan de kar trekken? Neem dan contact met Jan H. Melsen.

Bekijk het boek A Painter's House hier

Special edition 3 - A Painter's House, book + print ©Karin Borghouts

A Painter's House

A Painter's House is het tweede boek van Karin Borghouts in een reeks rond bijzondere huizen en interieurs. The House, uitgegeven in 2021, was het eerste. Een gesigneerd boek (35 euro) is te bestellen via haar webshop. Beide boeken bestellen kan voor 60 euro.
Er zijn nog enkele genummerde speciale edities mét gesigneerde archival pigment print 38 x 32 cm (230 euro). Met dank!

Bekijk en bestel hier

A PAINTER'S HOUSE + THE HOUSE 60 euro Karin Borghouts, graphic design Jean-Michel Meyers
Special edition 'A Painter's House' 32 x 38 cm - choice of 3 prints

Architectuur Campus Cadix

Karin Borghouts fotografeerde de Campus Cadix voor Korteknie Stuhlmacher Architecten.
Het project voor de nieuwe scholencampus Cadix op het Eilandje te Antwerpen was een complexe stedenbouwkundige en architecturale ontwerpopgave met een lange voorgeschiedenis. Het project is vanaf 2017 in fases uitgevoerd en vanaf 2022 volledig in gebruik genomen. Het gaat om de integratie van twee middelbare scholen en woningen in een hoogstedelijke havenomgeving. De zeer diverse programmaonderdelen zijn verdeeld over een groot nieuwbouwblok en verschillende bestaande, monumentale gebouwen, allen ontworpen door Emiel van Averbeke. De voormalige lage school met kindertuin uit 1927 en het voormalige 'aanwervingslokaal voor havenarbeiders' uit 1938 oftewel de 'CAD-loodsen' vormen het hart van de ontwikkeling. Ze zijn gerestaureerd, verbouwd en uitgebreid.

Bekijk hier.

Campus Cadix, Korteknie Stuhlmacher Architecten ©Karin Borghouts

Architectuur Watertoren De Reusch

Fotografie voor DEDRIE Architecten. De Rijksmonumentale watertoren in Schimmert, Nederlands Limburg, is in 1926-1927 gebouwd en in Amsterdamse schoolstijl ontworpen door Architect Jos Wielders. De herbestemming van deze toren bestond uit het huisvesten van het regionaal belevings- en horecaconcept ’Eten en drinken van zover je kunt kijken’. Een concept dat staat voor streekproducten en bewustwording van verantwoorde voeding. Bij de herbestemming stond het realiseren van een energieneutraal Rijksmonument centraal.
Bekijk hier.

Renovation watertower De Reusch, Schimmert, NL, DEDRIE Architecten © Karin Borghouts

BOEM

Dirk Veulemans, partner van Karin Borghouts, organiseert BOEM op zondagavond 16 en maandagavond 17 oktober. Twee unieke concerten elektroakoestische muziek in de Muziekstudio van DE SINGEL Antwerpen. Gratis inkom.
Info hier.

Zet ook alvast 2 december 2022 in uw agenda want dan volgt Dirk Veulemans' eigen concert Van Tendequaar tot Nachtegaal en de voorstelling van het gelijknamige boek in 252cc Ekeren bij Antwerpen.
Info hier.

Wie is dirkveulemans.be

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.