Beste lezer

Al meer dan 100.000 mensen bezochten het nieuw geopende Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Vergeet er niet de tentoonstelling The Making Of te bezoeken met maar liefst 26 grote foto's van Karin Borghouts.
November is boekentijd met Het Schoonste Museum, A Painter's House en het Architectuurboek Vlaanderen.
Partner Dirk Veulemans brengt boek en concert 'Van Tendequaar tot Nachtegaal'.

KMSKA 'Madonna', Jean Fouquet, ©Karin Borghouts

Opening KMSKA

Op 24 september werd het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen feestelijk geopend. De verbluffende architectuur, de fantastische collectie en de vele verrassingen maken van dit museum een niet te missen belevenis. Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de renovatie en nieuwbouw op. 26 grote foto's van haar zijn te zien in de tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN Architecten.

Reserveer uw bezoek aan het KMSKA:
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

'The Making Of', Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Nieuwe boeken KMSKA

KMSKA - HET SCHOONSTE MUSEUM bevat zo'n 150 foto's van Karin Borghouts. Bestel uw boek online bij Hannibal Books. Ook in het collectieboek KMSKA - DE SCHOONSTE HONDERD staan een aantal foto's van de renovatie en de zalen.

Er is een speciale editie (gesigneerd boek + gesigneerde en genummerde print) verkrijgbaar op slechts 36 exemplaren (22 x 17 cm, 12 ex per foto, 230 euro).
Bestel uw speciale editie online bij Hannibal Books

Boeken, speciale edities, postkaarten, prints en nog veel meer zijn in de KMSKA SHOP te koop. Deze is zonder ticket te bezoeken in het KMSKA of online.

Book KMSKA (NL, FR, ENG) and special edition

Fotoboek: A Painter's House

Het nieuwe fotoboek A Painter's House brengt het huis van de kunstschilder Marten Melsen (1870-1947) in beeld. Deze uit Brussel afkomstige kunstenaar besloot rond 1900 om in Stabroek tussen de boeren te gaan leven. Na zijn dood hielden zijn vrouw en later zijn ongehuwde dochters het huis zoals het was. Het atelier van hun vader bleef onaangeroerd. Dit maakt dat dit een van de zeldzame nog originele kunstenaarswoningen in België is. De interieurs zoals sommigen nog kennen van hun (over)grootouders inspireerden Karin Borghouts tot een reeks sfeerrijke en gedetailleerde foto's.
Dit boek vormt een tweede in de reeks, na The House wat in 2021 verscheen. A Painter's House is een persoonlijk initiatief van Karin Borghouts in samenwerking met de Stichting Marten Melsen met als doel om het huis ook te bewaren voor de toekomst.

Bekijk en bestel hier uw gesigneerd boek of speciale editie

Studio Marten Melsen © Karin Borghouts

Architectuurboek Vlaanderen n°15

Op vrijdag 28 oktober lanceerde het Vlaams Architectuurinstituut de jongste editie van het Architectuurboek Vlaanderen: Allianties met de realiteit. Zo’n tweehonderd genodigden tekenden present op deze feestelijke avond. Decor van dienst was het gloednieuwe ziekenhuis ZNA Cadix in Antwerpen-Noord. Ook van Karin Borghouts zijn er enkele foto's in het boek gepubliceerd.
Bestel het Architectuurboek Vlaanderen hier.

Bekijk hier deze architectuurprojecten gefotografeerd door Karin Borghouts:

Bijloke - DRDH Architects

Campus Cadix - Korteknie-Stuhlmacher Architecten

Coda - noA Architecten

De Bijloke ©Karin Borghouts/DRDHarchitects

Van Tendequaar tot Nachtegaal

Op 2 december 2022 zal Dirk Veulemans (partner van Karin Borghouts ) in het Ekerse Cultuurcentrum 252cc, zijn boek voorstellen met een bijzonder concert: "Van Tendequaar tot Nachtegaal".
De titel refereert naar twee composities die aan het begin en aan het einde liggen van de 35 jaar dat hij muziek componeert.
De boekvoorstelling wordt ingebed in een concert met een 8-tal composities. Dit concert zal bestaan uit octofonische elektroakoestische composities, uitgevoerd in 8 kanalen surround geluid. Bij sommige stukken hoort ook video.
Er zullen ook orgelcomposities te horen zijn – en dat is een primeur – uitgevoerd op zijn twee zelfgebouwde en computergestuurde pijporgels.

Vrijdag 2 dec 2022 om 20u30
Cultuurcentrum 252cc

Veltwijcklaan 252 - Kasteel Hof De Bist - 2180 Ekeren
Inkom vrij - reservatie gewenst

dirkveulemans.be

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.