Beste lezer

De allerlaatste dagen van de fototentoonstelling Vincent was here breken aan. Elke dag van 10 tot 17 u. in Terra Nova, Citadel van Namen.
Karin Borghouts is zelf aanwezig op zaterdag 5 en zondag 6 maart in de namiddag. Van harte welkom.

Romans parisiens (after Vincent van Gogh) © Karin Borghouts, 2018, 97 x 132 cm

Van Gogh inspireert

"Vincent was here is een visuele zoektocht, waarbij de grens tussen fotografie en schilderkunst wordt afgetast, twee media die nauw aan elkaar verwant zijn. De originele schilderijen heeft ze nagebootst met echte voorwerpen en die heeft ze dan zo raak gefotografeerd dat haar foto’s er uitzien als echte schilderijen. Karin Borghouts heeft dezelfde composities en kleurenschema’s gebruikt als Van Gogh. Daarover zegt ze zelf dat haar creativiteit zo weliswaar werd ingeperkt, maar dat ze zich daardoor met een grotere plastische vrijheid kon toespitsen op de lichteffecten.” Laurent de Hemptinne, COLLECT

Tentoonstellingszichten

Exhibitionview Vincent was here - Karin Borghouts in Terra Nova, Citadel Namur, Belgium - 2021-2022

Vincent was here

Fotografie Karin Borghouts

17 december 2021 - 6 maart 2022
Citadel van Namen (Terra Nova)
Route Merveilleuse 64 - Namen (België)
Uw Belgische Museumpas is geldig.

Met de auto: via de weg achter het Grand Casino de citadel op, iets na de parfumerie Delforge de ingang Terra Nova nemen, daar is een gratis ruime parking.
Met de Téléferique
: na het uitstappen boven naar links gaan, 100 m verder door poortje en kort tunneltje via mooi aangelegd pad 3 minuten naar beneden wandelen richting Terra Nova.

Tijdens de Krokusvakantie elke dag open van 10 tot 17 u.
Karin Borghouts verwelkomt u graag zelf op zaterdag 5 en zondag 6 maart in de namiddag.

Alle foto's in de tentoonstelling Vincent was here zijn te koop in gelimiteerde oplage. Het fotoboek Vincent was here - uitgegeven door Ronny Van de Velde - is ter plaatse verkrijgbaar of online te bestellen.

Photography Book Vincent was here (FR, NL, ENG), Karin Borghouts, edited by Ronny Van de Velde

Nog tips voor uw bezoek aan Namen

In Musée Félicien Rops in Namen, loopt de tentoonstelling Dans les yeux de Van Gogh met werk van Belgische tijdgenoten van Vincent van Gogh.
Met een dubbelticket Musée Félicien Rops en de Citadel van Namen krijgt u korting om met de nieuwe kabelbaan van de stad naar de citadel te reizen. Of andersom.
Musée Félicien Rops
is op zondag 6 maart gratis te bezoeken.

Nog een mooie combinatie is te maken met de kunsttentoonstelling Perspectives minimales en Belgique, abstracte geometrische kunst van 1920 tot heden, samengesteld door Ronny Van de Velde. Karin Borghouts maakte de installatiefoto's voor de catalogus. Tot 17 april in Le Delta, het nieuwe cultuurcentrum van Namen.

Exhibitionview 'Perspectives minimales en Belgique' - Le Delta Namur (Philippe van Snick, Didier Vermeiren, Marthe Wéry)

Vanwege Vincent

Van Gogh lééft. Zijn werk en persoonlijkheid geven nog steeds aanleiding tot nieuwe en vernieuwende kunst. In het Stedelijk Museum in Breda kunt u een hedendaagse kunsttentoonstelling zien waar Karin Borghouts ook aan deelneemt. De expositie neemt de geboortegrond van Vincent van Gogh als inspiratie en toont hoogtepunten uit de collectie en het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert. Het nieuwe boek Vanwege Vincent en het fotoboek VINCENT WAS HERE zijn verkrijgbaar op beide locaties.

Vanwege Vincent
Verlengd tot 3 juni 2022
Stedelijk Museum Breda (NL)

Ook niet te missen in het Stedelijk Museum Breda: Marenne Welten met House of men. De Belgische Caroline Coolen stelt tentoon in Club Solo in Breda.

Stedelijk Museum Breda NL

Magisch zwart

In Galerie De Mijlpaal in Heusden-Zolder start op zondag 20 maart een nieuwe groepstentoonstelling. Karin Borghouts toont er enkele foto's uit haar serie THE HOUSE. Het recente boek – uitgegeven in 2021 – is hier ook te koop.

Kunstgalerij De Mijlpaal
Brugstraat 45
Heusden-Zolder België

Vanaf 20 maart open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Photography book THE HOUSE 2021 (NL, FR, ENG)

Veiling bij De Vuyst

Op zaterdag 12 maart vindt er bij De Vuyst in Lokeren een kunstveiling plaats van hedendaagse, moderne en oude meesters.
Tentoonstelling van de kunstwerken van woensdag 2 tot en met woensdag 9 maart
dagelijks van 10-19 u, doorlopend.

Van Karin Borghouts wordt de foto 'Heiligen' geveild. Deze foto is nog gemaakt met haar analoge technische camera, geprint met pigment inkten op Baryta fotopapier, ingelijst achter glas met eiken lijst.

'Saints', on the exhibition 'Celibataire Divas', Hasselt, 2017 ©Karin Borghouts, 105 x 125 cm

Op komst...

Op 4 juni 2022 opent de solotentoonstelling Paris Impasse in Le Musée de la Photographie in Charleroi. Om alvast naar uit te kijken! Het fotoboek Paris Impasse – in een vormgeving van Jean-Michel Meyers – werd genomineerd op Les Rencontres de la Photographie Arles, en is nadien uitgegeven door Snoeck.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen opent op 25 september 2022. Half maart wordt begonnen met de inhuizing van de kunstwerken. Karin Borghouts is huisfotograaf van het KMSKA.

Volgende keer meer architectuur.

Paris Impasse - Villa Letellier, 15 arr. Paris, © Karin Borghouts

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.