Beste lezer

Heeft u Vincent was here gemist in Antwerpen? Er volgen nog kansen om deze tentoonstelling te bekijken... En we weten nu wanneer het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen heropent!

Vincent's room - Saint-Rémy-de-Provence ©Karin Borghouts 2019, archival pigment print, 65 x 81 cm.

Vincent was here

Van 13 oktober tot 4 december is Vincent was here te bekijken bij kunstgalerie en veilinghuis De Vuyst in Lokeren. Dit is dezelfde tentoonstelling als de pas afgelopen expo in Rossaert Antwerpen, al zijn er deze keer ook nog enkele grote landschappen te bewonderen.

Vincent was here vertoeft in Lokeren trouwens in het goede gezelschap van kunstenaars als Léon Spilliaert, Théo Van Rysselberghe, Roger Raveel, James Ensor en nog vele anderen, want De Vuyst is zich aan het voorbereiden op een grote kunstveiling die plaats zal vinden op 23 oktober. Tijdens de kijkdagen van 13 t/m 20 oktober is de galerie elke dag open. De foto's van Borghouts worden niet geveild maar zijn wel te koop in een gelimiteerde en genummerde oplage.

Vincent was here is een persoonlijk beeldend project op de grens tussen fotografie en schilderkunst en geïnspireerd door de kijk van Vincent van Gogh.

Basket of Apples (after Van Gogh) ©Karin Borghouts, 2018, archival pigment print, 33,5 x 43,5 cm

Nieuwe tentoonstelling in Lokeren

Vincent was here
Karin Borghouts

De Vuyst Art&Design
Kerkstraat 46 - 9160 Lokeren, België

Van woensdag 13 t/m woensdag 20 oktober doorlopend open van 10 tot 19 uur. Gesloten van 21 t/m 26 oktober.
Van 27 oktober tot 4 december open van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur. Gesloten op maandag en zondag.
Vrije toegang.

Info Vincent was here bij De Vuyst
www.vincentwashere.com


Autumn Landscape - Broek, Nuenen (NL) ©Karin Borghouts, 2018, archival pigment print, 105 x 150 cm.

Van Gogh in Namen

Op 23 oktober opent in Musée Rops in Namen een tentoonstelling Dans les yeux de Van Gogh met werk van Belgische tijdgenoten van Vincent van Gogh. Enkele hedendaagse kunstenaars doen hier ook aan mee waaronder Karin Borghouts met de zonnebloemen.

Bovendien verklappen we alvast dat er een zeer grote Vincent was here tentoonstelling komt in de Citadel van Namen! Dit van 13 december 2021 tot 6 maart 2022. Een dubbelticket met Musée Rops verschaft toegang en bovendien krijg je korting om met de nieuwe kabelbaan van het een naar het ander te vliegen. Rondleidingen voor groepen zijn mogelijk.
Info

Sunflowers (after Van Gogh), ©Karin Borghouts, 2018, archival pigment print, 95 x 73 cm.

Vanwege Vincent in Breda

Van Goghs werk en persoonlijkheid geven nog steeds aanleiding tot nieuwe en vernieuwende kunst. In het Stedelijk Museum in Breda opent er op 18 december 2021 een groepstentoonstelling Vanwege Vincent waar Karin Borghouts ook aan deelneemt. De expositie neemt de geboortegrond van Vincent als inspiratie en toont hoogtepunten uit de collectie en het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert.

Vanwege Vincent
18 december - 1 mei 2022
Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
NL 4811GH Breda

Info Stedelijk Museum Breda
Bezoek het Van GoghHuis in Zundert

Church in Auvers-sur-Oise (after Van Gogh) ©Karin Borghouts 2017, 65 x 50 cm

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opent in september 2022

Vanaf de start van de verbouwingen in 2011 heeft Karin Borghouts in opdracht van het KMSKA met haar camera de grote werkzaamheden van het museum gevolgd. Niet alleen werden de oude zalen prachtig gerenoveerd maar er werd ook een, aan de buitenkant niet zichtbare, uitbreiding voorzien door een nieuwbouw in de voormalige patio's. De renovatie en nieuwbouw werd getekend door KAAN Architecten. Het museum zal heropenen op 25 september 2022. Een half jaar op voorhand opent de ticketverkoop.
Hier
en hier kun je Borghouts' foto's bekijken.

KMSKA, De Keyser hall is still to be renovated ©Karin Borghouts/KMSKA

Een fotoboek of speciale editie van Karin Borghouts bestellen?

Bekijken en bestellen : karinborghouts.be/shop
Na het invullen van uw gegevens komt u op een beveiligde betaalsite.

Speciale edities (boek + kleine print) zijn enkel online te bestellen. De speciale editie van Paris Impasse is uitverkocht.

De fotoboeken van Karin Borghouts zijn ook te koop in de Rossaert, Nosestraat 7, Antwerpen of in de betere boekhandel.

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.