Beste lezer

Op 4 juni opent Karin Borghouts' eerste Paris Impasse tentoonstelling in het Fotomuseum van Charleroi. In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen worden de schilderijen opgehangen en dat is indrukwekkend. Delen Private Bank viert 85 jaar met passie voor kunst. En er is een nieuw intiem fotoboek op komst in het najaar. Nog een fijne meimaand.

Paris Impasse, Impasse de Ribet, 15e arr. ©Karin Borghouts, 115 x 100 cm.

Paris Impasse

Paris Impasse geeft een zicht op Parijs zoals het nog niet eerder getoond werd. Een stad van doodlopende steegjes waar geen mens te bespeuren valt. Karin Borghouts begon met impasses te fotograferen in 2011 maar het merendeel is gefotografeerd tijdens een artist-in-residence verblijf in La Cité internationale des arts, voorzien door de Vlaamse Overheid.

Het fotoboek Paris Impasse – in een vormgeving van Jean-Michel Meyers – werd genomineerd op Les rencontres de la photographie Arles, en is uitgegeven door Snoeck Publishers.

De reeks wordt nu voor het eerst tentoongesteld.

Paris Impasse
Karin Borghouts
Musée de la Photographie

Place des Essarts - BE 6023 Charleroi (Mont sur Marchienne)

4 juni - 18 september 2022
Welkom op de opening op zaterdag 4 juni van 19 tot 21 uur.

Rubens hangt!

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen opent op 24 september 2022. Momenteel worden de gerenoveerde 19de eeuwse zalen ingericht. Sinds 2011 is Karin Borghouts huisfotograaf. U kunt al het nieuws volgen op de KMSKA-website en op hun sociale media.

The Adoration of the Magi, P.P. Rubens, KMSKA ©Karin Borghouts, April 2022. Postproduction Wouter Bollaerts.

Delen Private Bank 85 jaar

Delen Private Bank viert zijn 85ste verjaardag met passie voor kunst. In samenwerking met 3 Antwerpse galeries worden 100 Belgische kunstwerken tentoongesteld in de gerenoveerde gebouwen in Antwerpen. Van Karin Borghouts hangen er onder andere 6 foto's van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.
Zij fotografeerde ook de interieurs en de kantoren voor de catalogus 'EXPO 85' (samengesteld door Ronny Van de Velde) en de renovatie en nieuwbouw door Bold architecten. De expo is enkel op uitnodiging te bezoeken. De kunstwerken zijn te koop via de galeries Sofie Van de Velde, Plus One en Callewaert-Van Langendonck.

Delen Private Bank is hoofdsponsor van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

Bekijk hier
enkele foto's.

Delen Private Bank Antwerp

Vanwege Vincent

Van Gogh lééft. In het Stedelijk Museum in Breda kunt u een prachtige hedendaagse kunsttentoonstelling zien met 65 kunstenaars waaronder Karin Borghouts. De expositie neemt de geboortegrond van Vincent van Gogh als inspiratie en toont hoogtepunten uit de collectie en het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert.

Vanwege Vincent
Tot 3 juli 2022
Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22 - Breda NL

Vanwege Vincent, W Books, samenstelling Ron Dirven

Magisch zwart

In galerie De Mijlpaal in Heusden-Zolder is nog tot 26 juni 2022 de tentoonstelling Magisch Zwart te zien.

Karin Borghouts toont er twee foto's uit haar serie THE HOUSE.

Kunstgalerij De Mijlpaal
Brugstraat 45 - 3550 Heusden-Zolder België
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

In De Mijlpaal in Knokke-Zoute kunt u de expo Puur Wit bezoeken.

The House, archival pigment print 65 x 104 cm ©Karin Borghouts

Het huis van een schilder

Een nieuw persoonlijk fotoboek van Karin Borghouts komt er aan!
Het huis van de kunstschilder Marten Melsen (1887-1947) bleef zoals het was na zijn dood. Zijn ongehuwde dochters en een van zijn zonen bleven in het huis wonen en lieten atelier en woning intact. Karin Borghouts kreeg in 2017 voor het eerst de gelegenheid deze bijzondere woning te bezoeken en te fotograferen. In 2022 heeft ze nieuwe foto's gemaakt en is ze er nog meer van overtuigd dat deze authentieke kunstenaarswoning niet verloren mag gaan.

Dat het huis nog steeds bewaard is, is te danken aan de Stichting Marten Melsen. Behoud, onderhoud en ontsluiting van het huis zijn broodnodig. Momenteel is er een aanvraag tot erkenning en subsidiëring ingediend bij de Vlaamse overheid en bracht Monumentenwacht Vlaanderen het huis volledig in kaart.

Het fotoboek brengt de bijzondere sfeer en de kunstzinnige kamers op een eigen wijze in beeld. Het is het tweede boek in eenzelfde concept als THE HOUSE dat verscheen in voorjaar 2021. Dit wordt een collector's reeks rond huizen met een ziel en met een link naar schilderkunst. Niet te missen...

Het boek wordt voorgesteld op 11 september 2022 - Open Monumentendag - in het huis van Marten Melsen te Stabroek.

Bekijk enkele bladzijden uit het boek.

Bekijk enkele foto's hier.

A Painter's House (Marten Melsen), ©Karin Borghouts 2017

A Painter's House: nu reserveren

Een boek laten drukken kost veel. U kunt daarom op voorhand een prachtige print of speciale editie bestellen. De inkomsten daarvan gaan volledig naar de productiekosten van deze uitgave. Indien u interesse heeft, kunt u een e-mail sturen naar Karin Borghouts met vermelding Boek A Painter's House. U wordt dan verder op de hoogte gehouden. Indien u alvast een boek, editie of print wilt reserveren, zet dat dan ook in uw bericht. Met dank!

Boek A Painter's House: 35 euro
Bekijk hier.
Boek The House + A Painter's House: 60 euro

Speciale editie
Boek + print 32 x 38 cm (4 cm rand incl.): 230 euro.
Keuze uit 3 prints, samen slechts 30 genummerde en gesigneerde speciale edities! Zelfde formaat als de speciale editie van The House. Reserveren vóór 30 juni aub.
Bekijk hier.

Ingelijste prints verkrijgbaar op
100 x 125 cm (3 ex. per foto) en op 50 x 62,5 cm (5 ex. per foto).
Bekijk hier.

A PAINTER'S HOUSE + THE HOUSE 60 euro Karin Borghouts, graphic design Jean-Michel Meyers

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.