Het wordt lente en de activiteiten nemen toe. Maar liefst drie groepstentoonstellingen in zicht én een blik op de recent gerenoveerde Boekentoren in Gent die nu nog maagdelijk leeg is... Veel kijkplezier en van harte welkom op een van de tentoonstellingen.

Intrigue ©Karin Borghouts, 2009, archival pigment print, 59 x 70 cm, framed

BODY LANGUAGE in De Mijlpaal

Een tentoonstelling als eerbetoon aan het menselijk lichaam met werk van Mieke Teirlinck (schilderkunst), Karin Borghouts (fotografie) en Joël Schuurmans (houtskooltekeningen).

Wat is er menselijker dan een lichaam? Reeds in het verleden ontstond een intrigerende beeldcultuur waarin lichaam en lichaamsdelen een hoofdrol speelden. Een uniek verschijnsel waarbij kunstenaars hun creativiteit de vrije loop laten.

In Body Language zijn kunstwerken van de drie kunstenaars samen te zien. Hun werken spreken aan vanuit kracht, verleiding en gelaagdheid. Ze zijn helder en uitgesproken, maar niet eenvoudig leesbaar.

Van Karin Borghouts zijn er drie werken te zien die zij maakte met haar analoge technische camera en die recent geprint en ingelijst werden.

Tegelijkertijd vindt in De Mijlpaal ook de tentoonstelling plaats van Peter Vanbekbergen in het atelier (keramische beelden) en Tribal met etnische voorwerpen en sieraden.

Body Language
Van 14 maart tot 13 juni 2021

Kunstgalerij De Mijlpaal, Brugstraat 45, Heusden-Zolder, België
Open van vrijdag, zaterdag en zondag 14-18 u of na afspraak.
Reserveren hoeft niet.

©Karin Borghouts 2001, analogue photo, archival pigment print, 27,5 x 40,5 cm

Cristal Palace in Rossaert Antwerpen

Hoe een iconisch Antwerps bordeel de inspiratiebron vormde voor diverse kunstenaars ontdek je in de Rossaert. Cristal Palace is de titel van een nieuw boek en een tentoonstelling met werk van Karin Borghouts, Otto Dix, James Ensor, André Favory, Paul Joostens, Paul Snoek, Marcel Stobbaerts, Paul Van Ostaijen... Publicatie met teksten van Xavier Canonne, Matthijs de Ridder, Dennis Van Mol en Frank Van Eeckhout.

Van Karin Borghouts zijn er 6 foto’s te zien die zij eind 2001 maakte in de verlaten bordelen van het Schipperskwartier.

Cristal Palace of het verhaal van een lege ciderfles in een champagne-emmer
Van vrijdag 19 maart tot zondag 20 juni 2021

Rossaert, Nosestraat 7, 2000 Antwerpen
(nabij Sint-Pauluskerk, op 10 minuten wandelen van Grote Markt of MAS).
Rossaert is een bijhuis van Gallery Ronny Van de Velde.

Open van vrijdag tot en met zondag van 13 tot 18 uur.
Reserveren hoeft niet.

Deze expo kadert in de programmatie Paul Van Ostaijen leeft van Stad Antwerpen.
Meer info hier

Ceremonial hall, ©Karin Borghouts, 2010, archival pigment print, 70x100 cm, framed

'U bent hier' in Knokke

Groepstentoonstelling met fotografisch werk van Karin Borghouts, Jeroen Daled, Bert Danckaert, Dieter De Lathauwer, Isabel Devos, Lucien Franck, Nick Geboers, Jean Godecharle, Tine Guns, Lieven Lefere, Kathleen Ramboer, Stijn Stragier, Nele Van Canneyt, Pieter Léon Vermeersch, Joselito Verschaeve en Peter H. Waterschoot.

Curator Daan Rau koos voor beelden van onbestemde plaatsen, no-places die toch een plek op de wereld zijn waar mensen komen of zijn geweest of zouden kunnen komen. Toch zijn het beelden waar geen denkend wezen op te zien is, beelden van een verlaten planeet, een verlaten stad of een verlaten plek.

U bent hier / Vous êtes ici / Sie sind hier / You are here
27 maart - 13 juni 2021
Openingsweekend 27 en 28 maart
Art Weekend Knokke 3 en 4 april

Morbee Gallery - Paulusstraat 7 - 8300 Knokke-Heist
Open: zaterdag, zondag en op feestdagen van 15.30 tot 19.00 uur.
Reserveren hoeft niet.

Belvedere Boekentoren ©Karin Borghouts, 2021

Boekentoren Gent

Ook Karin Borghouts werd uitgenodigd om de prachtig gerenoveerde Boekentoren in Gent te fotograferen. Ontworpen in de jaren 1930 door architect Henry van de Velde huisvest ze sinds 1942 de Gentse universiteitsbibliotheek. De renovatie en uitbreiding werd getekend door Robbrecht en Daem architecten.
De Boekentoren is door de restauratie nog gesloten voor het publiek en zal in 2021 in verschillende fases heropenen.

Bekijk hier

Recent verscheen ook het boek Torens van boeken van Ruben Mantels over de geschiedenis van dit monument.

Het huis

Het ouderlijk huis van fotograaf Karin Borghouts werd door een brand verwoest. De foto's blijven beroeren. Ter gelegenheid van deze solo tentoonstelling zal een nieuw fotoboek THE HOUSE verschijnen bij Snoeck publishers in een vormgeving van Jean-Michel Meyers.

Het huis
Opening13 tot 16 mei (Antwerp Art Weekend) tot 12 juni 2021.
BEHIND BARS ruimte voor kunst
Otto Veniusstraat 18
2000 Antwerpen

Book THE HOUSE, Karin Borghouts

Een fotoboek van Karin Borghouts bestellen?

Boek Paris Impasse (najaar 2020)
Bekijk hier


Boek Vincent was here (najaar 2019)
Bekijk hier

Bestel hier: karinborghouts.be/shop

Géén verzendkosten. Na het invullen van uw gegevens komt u op een beveiligde betaalsite. U ontvangt het boek normaal binnen de week. Er zijn ook nog enkele speciale edities en ingelijste prints te koop.

De boeken zijn ook te koop of te bestellen in uw lokale boekhandel.
Met dank en hou het veilig.

Paris Impasse: 38 euro (ISBN 978-9-4616-1648-7) Vincent was here: 39 euro (ISBN 9789080990333)

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.