Beste lezer

Deze zomer is er van Karin Borghouts een nieuwe tentoonstelling Vincent was here in Antwerpen te zien. Vincent van Gogh verbleef drie maanden in Antwerpen in 1885-1886.
De tentoonstelling Het huis is helaas afgelopen maar het nieuwe fotoboek The House is nog verkrijgbaar. Verder zijn er groepstentoonstellingen in Knokke en Ieper. Een fijne zomer!

Church in Auvers-sur-Oise (after Van Gogh) ©Karin Borghouts 2017, 65 x 50 cm

Vincent was here

Karin Borghouts volgde het spoor van Vincent van Gogh vanaf Zundert, zijn geboorteplaats tot Auvers-sur-Oise waar hij zich van het leven beroofde. Ook reconstrueerde en fotografeerde zij een groot aantal van zijn stillevens in haar fotostudio. Vincent was here is een beeldend onderzoek dat de grens verkent tussen fotografie en schilderkunst.

De tentoonstelling Vincent was here is nu te bekijken in de Rossaert in Antwerpen en de selectie werken is ook hier weer anders. Het accent ligt deze keer op stillevens: van donkere Brabantse stillevens in clair obscur tot uitbundig kleurige boeketten en stillevens zoals uit Vincents Zuid-Franse periode.

Deze Vincent was here tentoonstelling maakt deel uit van het AntwerpPhoto Festival dat plaatsvindt in het nabijgelegen Loodswezen (vlakbij het MAS). Er is een wandeling uitgestippeld vanuit het Loodswezen naar fotogaleries in Antwerpen.

Het fotoboek Vincent was here is een uitgave van Ronny Van de Velde en verkrijgbaar in de Rossaert, in de AntwerpPhoto shop, of online.

Follow Karin Borghouts in Vincent was here (12 minutes). Video Lena Watters.

Rossaert

Vincent was here is te bekijken in de Rossaert, galerie, kunstboekenwinkel en bijhuis van Galerie Ronny Van de Velde. Rossaert was vroeger een ​‘klakkenwinkel’, een winkel van matrozenpetten en uniformen, gelegen in het Schipperskwartier in Antwerpen. Het eeuwenoude huisje is gelegen tegen de Sint-Pauluskerk en heeft drie verdiepingen. Het is minutieus gerestaureerd met behoud van het oorspronkelijke winkelinrichting.

Rossaert, Nosestraat 7, Antwerp Belgium

Vincent was here

Solotentoonstelling
Karin Borghouts
25 juni - 26 september 2021
Open vrijdag, zaterdag en zondag 13 - 18 uur
Vrije toegang. Reserveren hoeft niet.

Karin Borghouts is zelf aanwezig van 16 t/m 31 juli op vrijdag, zaterdag en zondag. Welkom!

Rossaert
Nosestraat 7 (nabij de Veemarkt en de Sint-Pauluskerk)
2000 Antwerpen

Info AntwerpPhoto Festival
www​.ron​ny​van​de​velde​.com
www.vincentwashere.com

Het huis

De solo tentoonstelling Het huis in Behind Bars -ruimte voor kunst- Antwerpen is afgelopen en werd erg gewaardeerd door de vele bezoekers.
Bekijk hier.
Het prachtige fotoboek THE HOUSE is nog te bestellen (32 euro) en er zijn nog enkele speciale edities met een print (195 euro). Link onderaan dit bericht.

Photography book THE HOUSE 2021 (NL, FR, ENG)

U bent hier

Voor deze groepstentoonstelling koos curator Daan Rau voor fotografische beelden van onbestemde plaatsen.

U bent hier / Vous êtes ici / Sie sind hier / You are here

Morbee Gallery - Paulusstraat 7 - 8300 Knokke-Heist, België
Tot 22 augustus 2021. Elke dag open van 15u30 tot 19u. Vrije toegang.

Library ©Karin Borghouts 2015, 90 x 110 cm

Poes

Het Yper Museum ontrafelt de mysterieuze relatie tussen mens en kat doorheen de tijd en in andere culturen. Met werken van Francisco Goya, Jan Fabre, Stephan Vanfleteren, David Teniers de Oude, Roger Raveel e.a.

Poes. Hoe de kat de mens vangt.

Yper Museum
Grote Markt 34, 8900 Ieper, België
Tot 16 januari 2022. Reservatieplicht.

Series Rigor Mortis - Cat, 2015 © Karin Borghouts 45 x 65 cm.

Een fotoboek of editie van Karin Borghouts bestellen?

Info en bestellen : karinborghouts.be/shop
Na het invullen van uw gegevens komt u op een beveiligde betaalsite.

Alle fotoboeken van Karin Borghouts zijn ook te koop op de tentoonstelling Vincent was here in Rossaert Antwerpen en in de boekhandel.

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.