Dag lezer

Het doek valt over 2020. Een moeilijk en vreemd jaar maar ook een jaar met veel binnenskamerse energie en met nog verborgen creatieve uitingen en opdrachten in ontwikkeling. In het najaar bood het fotoboek Paris Impasse een lichtpunt. Het wordt zeer goed onthaald. En er zijn weer tentoonstellingen in zicht. Zorg goed voor uzelf, uw naasten en de wereld. Een fijn 2021!

Interludium, cultuurcentrum Hasselt ©Karin Borghouts 2011, 130 x 130 cm collection City Hasselt

Commedia dell'Arte

Grappig en ernstig, vermakelijk en actueel, zoals het Italiaanse volkstheater. (...) Je loopt van de ene verassing naar de andere en meermaals blijkt ook bestaand werk opeens bizar actueel. - Christine Vueghen in Collect.

De groepstentoonstelling Commedia dell'Arte in Kunstgalerij De Mijlpaal te Heusden-Zolder, wil mensen opvrolijken in vreemde tijden.

Met Karin Borghouts, Marcel Broodthaers, Patrick Ceyssens, Peter Deleu, Inge de Schuyter, Nick Ervinck, Paulette in 't Veld, Lore Langendries, Bart Lens, Jeroen Maes, Joke Raes, Thierry Renard, Ick Reuvis, Mireille Robbe, Rob Sweere, Mieke Teirlinck, Jonas Vansteenkiste, Ben Vautier

Kunstgalerij De Mijlpaal, Brugstraat 45, Heusden-Zolder, België
Nog tot 21 februari 2021. Open van vrijdag tot zondag of na afspraak.
Tot 4 januari elke dag open van 14 tot 18 uur.

Karin Borghouts @ De Mijlpaal. 'Opera', archival pigment print, 150 x 130 cm.

Fotoboek Paris Impasse

Deze onwerkelijke landschappen zwijgen: de drukte van de metropool dringt niet tot de foto’s door, en er komt zo goed als geen taal in beeld. Wel ontwikkelt zich een typologie van de afsluiting: impasses lopen dood op blinde muren, trappen, hekken, deuren en poorten, als een inventaris van stedenbouwkundige categorieën (…) Dankzij Karin Borghouts’ geduld en haar scherpe blik dringt de stilte als inkt in het papier. - Eric Min in het boek Paris Impasse.

Het fotoboek Paris Impasse is een initiatief van Karin Borghouts en grafisch vormgever Jean-Michel Meyers. Het telt 304 bladzijden en bevat 225 foto's van doodlopende straten. Het biedt een nog ongeziene blik op Parijs.
Uitgegeven door Snoeck Publishers.

Bekijk en bestel het boek PARIS IMPASSE online.
38 euro met 6 postkaarten gratis. Geen verzendkosten voor België en buurlanden.

Series Paris Impasse, Villa Letellier, 15e arr., ©Karin Borghouts

Het huis

Het ouderlijk huis van fotograaf Karin Borghouts werd door een brand verwoest. Ondanks de gevoelens van verdriet, chaos en onherroepelijkheid, raakte Borghouts gefascineerd door de schoonheid die de verwoesting had achtergelaten. Haar intuïtieve beslissing om op dat moment het verkoolde interieur vast te leggen, heeft geleid tot een reeks beklijvende en ontroerende beelden.

12 maart - 17 april 2021

BEHIND BARS ruimte voor kunst
Otto Veniusstraat 18 - 2000 Antwerpen
Open op vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 uur of na afspraak.

The House, archival pigment print op PhotoRag 100 x 160 cm ©Karin Borghouts 2012

Een fotoboek van Karin Borghouts bestellen?

Bestel hier: karinborghouts.be/shop

Géén verzendkosten. Na het invullen van uw gegevens komt u op een beveiligde betaalsite. U ontvangt het boek normaal binnen de week. Er zijn ook nog enkele speciale edities en ingelijste prints te koop.

De fotoboeken Vincent was here en Antwerpen Stad Verbeeld (en andere boeken), uitgegeven door Gallery Ronny Van de Velde, kunt u ook bekijken en kopen in Rossaert, Nosestraat 7, Antwerpen op vrijdag, zaterdag en zondag 13-18 uur tijdens de tentoonstelling The Clown Spirit.

Ook te koop of te bestellen in uw lokale boekhandel.
Met dank en hou het veilig.

Paris Impasse: 38 euro (ISBN 978-9-4616-1648-7) Vincent was here: 39 euro (ISBN 9789080990333)

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.