Het charmante Namen met haar citadel heeft heel wat te bieden. Nog tot 6 maart is in deze Waalse hoofdstad Vincent was here te zien en er is nog meer...

Vincent was here in Terra Nova, Citadel Namur Belgium

In Van Gogh's spoor

De fototentoonstelling Vincent was here - met 37 grote foto's - is te bekijken in drie grote zalen van de Citadel van Namen (Terra Nova).

Vincent was here is een persoonlijk beeldend project van Karin Borghouts op de snijlijn tussen fotografie en schilderkunst en vol referenties naar de schilderijen van Vincent van Gogh. Enerzijds bezocht zij alle plaatsen waar Vincent verbleef, anderzijds reconstrueerde zij een groot aantal van zijn stillevens en fotografeerde deze.

BEKIJK HIER

Het fotoboek Vincent was here - uitgegeven door Ronny Van de Velde - is ter plaatse verkrijgbaar of online te bestellen.

Alle foto's in de tentoonstelling Vincent was here zijn te koop in gelimiteerde oplage.

Ramsgate, Royal Road, UK, series 'Vincent was here' ©Karin Borghouts, 2019, 105 x 150 cm

Tips voor uw bezoek in Namen

In Musée Félicien Rops, ook in Namen, loopt de tentoonstelling Dans les yeux de Van Gogh met werk van Belgische tijdgenoten van Vincent van Gogh. De foto van de zonnebloemen van Karin Borghouts hangt er naast een tekening van Van Gogh.
Met een dubbelticket Musée Félicien Rops en de Citadel van Namen (10 euro) krijg je korting om met de nieuwe kabelbaan van de stad naar de citadel te reizen. Of andersom.

Nog een mooie combinatie is te maken met de kunsttentoonstelling Perspectives minimales en Belgique, abstract geometrische kunst vanaf 1920 tot heden. Vanaf 19 februari in Le Delta, het nieuwe cultuurcentrum van Namen.

Auvers-sur-Oise ©Karin Borghouts, 2019, 105 x 150 cm (detail)

Vincent was here

Fotografie Karin Borghouts

17 december 2021 - 6 maart 2022
Citadel van Namen
(Terra Nova)
Route Merveilleuse 64
Namen (België)

Met de auto: via de weg achter het Grand Casino de citadel op, iets na de parfumerie Delforge de ingang Terra Nova nemen, daar is een gratis ruime parking.
Met de Téléferique: na het uitstappen boven naar links gaan, 100 m verder door poortje en kort tunneltje via mooi aangelegd pad 3 minuutjes wandelen richting Terra Nova.

Open op woensdag en vrijdag van 13 tot 17 u. en op zaterdag en zondag van 10 tot 17 u.
Tijdens de Krokusvakantie elke dag open van 10 tot 17 u.


Op 1 maart om 10 u. kunt u met uw toegangsticket een gratis Franstalige rondleiding krijgen. Inschrijven via 081 24 73 70.

Karin Borghouts verwelkomt u graag zelf op zondag 6 maart van 13 tot 17 u.

Info Citadelle de Namur

Info Musée Félicien Rops

LEES HIER het artikel in L'Avenir door Pierre Wiame (Frans)

Sunflowers (after Van Gogh), ©Karin Borghouts 2018, 95 x 73 cm - Vincent van Gogh, 1889, Van Gogh Museum Amsterdam (Vincent van Gogh foundation).

Winterblomme

In Galerie De Mijlpaal in Heusden-Zolder loopt een groepstentoonstelling waarbij het florale alle aandacht krijgt. Lichtpuntjes in deze donkere tijd.
Met werk van Karin Borghouts, Patrick Ceyssens, Peter Deleu, Trees De Mits, Inge De Schuyter, Nick Ervinck, Frits Jeuris, Octave Landuyt, Stéphanie Leblon, Maryam Najd, Stefan Peters, Ick Reuvis, Ryoko Sato, Rob Sweere, Klaus Verscheure, Kristof Vrancken, Cindy Wright.
Alle werken zijn te koop, ook via Kunst aan Zet, de betaalbare kunstcollectie.

Winterblomme
Tot 27 februari 2022
Soundsourcing (winterconcert door Rob Sweere)
27 februari 2021, 15u, gratis, inschrijven aub.

Kunstgalerij De Mijlpaal
Brugstraat 45
Heusden-Zolder België
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Book of photographs 'Vincent was here' of Karin Borghouts

Vanwege Vincent

Van Gogh lééft. Zijn werk en persoonlijkheid geven nog steeds aanleiding tot nieuwe en vernieuwende kunst.In het Stedelijk Museum in Breda kunt u een hedendaagse kunsttentoonstelling zien waar Karin Borghouts ook aan deelneemt. De expositie neemt de geboortegrond van Vincent van Gogh als inspiratie en toont hoogtepunten uit de collectie en het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert. Het nieuwe boek Vanwege Vincent is verkrijgbaar op beide locaties.

Vanwege Vincent
18 december - 1 mei 2022
Stedelijk Museum Breda (NL)

Info Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda NL

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Na een jarenlange renovatie zal het KMSKA op 25 september 2022 de deuren openen voor het publiek. Neem alvast een kijkje: www.kmska.be

KMSKA © Karin Borghouts 2019, archival pigment print 100 x 125 cm.

Artikel in Citta (GVA)

Sedert 2011 is Karin Borghouts huisfotograaf van het KMSKA en kon ze met haar camera de werkzaamheden volgen. De renovatie en het nieuwe museum werden ontworpen door KAAN Architecten.

LEES HIER het artikel in het weekblad CITTA geschreven door Frank Heirman.

Dank voor uw aandacht.

Citta (GVA)15-01-2022 door Frank Heirman

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.