Beste lezer

De dingen die ons omringen, zeggen iets over wie we zijn. Een woning vol oorspronkelijke gebruiksvoorwerpen portretteren het leven van de kunstschilder Marten Melsen en zijn gezin.
Karin Borghouts zag de werf van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen eveneens als een groot stilleven. In deze laatste nieuwsbrief van 2022 is er aandacht voor Karin's fotoboeken. Fijn eindejaar!

Special edition 2 - A Painter's House, book + print ©Karin Borghouts

A Painter's House

Het nieuwe fotoboek A Painter's House brengt het huis van de kunstschilder Marten Melsen (1870-1947) in beeld. Deze uit Brussel afkomstige kunstenaar besloot rond 1900 om in Stabroek tussen de boeren te gaan leven. Na zijn dood hielden zijn vrouw en later zijn ongehuwde dochters het huis zoals het was. Het atelier van hun vader bleef onaangeroerd. Dit maakt dat dit een van de zeldzame nog originele kunstenaarswoningen in België is. De interieurs zoals sommigen nog kennen van hun (over)grootouders inspireerden Karin Borghouts tot een reeks sfeerrijke en gedetailleerde foto's.

Special edition 3 - A Painter's House, book + print ©Karin Borghouts

Boekvoorstelling A Painter's House

Op zaterdag 21 januari 2023 bezorgen Karin Borghouts en Jan Melsen, kleinzoon van de schilder, u een boeiende avond in woord én beeld.

Bibliotheek Kalmthout
Kerkeneind 23, Kalmthout
19u - 21u30. Vrije inkom.
Info en verplichte reservatie op clubkalmthout.be

Het boek en de speciale editie zijn hier online verkrijgbaar.

Tentoonstelling in het KMSKA

Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de renovatie en nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Haar foto's verschenen wereldwijd in de pers bij de opening van het museum. Een overzicht in 26 grote foto's is nog tot 3 september te zien in de tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN Architecten.

Het boek KMSKA - HET SCHOONSTE MUSEUM bevat zo'n 150 foto's van Karin Borghouts. Bestel uw boek online bij Hannibal Books of koop het in de KMSKA shop.

Er is een speciale editie (gesigneerd boek + gesigneerde en genummerde print) verkrijgbaar op slechts 36 exemplaren (22 x 17 cm, keuze uit 3 foto's, 230 euro).
Bestel uw speciale editie online bij Hannibal Books of in de KMSKA SHOP.

Reserveer uw bezoek aan het KMSKA:
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

KMSKA © Karin Borghouts 2019, archival pigment print 100 x 125 cm.

Vincent was here

Karin Borghouts volgde het spoor van Vincent van Gogh van Zundert, zijn geboorteplek, tot Auvers-sur-Oise waar hij het leven liet. Ook reconstrueerde zij tal van zijn stillevens en fotografeerde deze. Dit resulteerde in het fotoboek Vincent was here uitgegeven in 2019 door Ronny Van de Velde. Tekst in drie talen van Xavier Canonne en Ron Dirven.
De laatste en grootste tentoonstelling vond dit jaar plaats in de Citadel van Namen. Wordt vervolgd in 2023...

Basket of Potatoes (after Van Gogh) © Karin Borghouts - Series Vincent was here

Paris Impasse

Paris Impasse was deze zomer te zien in het Fotomuseum van Charleroi. Een dik fotoboek met meer dan 200 doodlopende straten in Parijs in een vormgeving van Jean-Michel Meyers. Het ontwerp van het boek werd genomineerd op Les Rencontres de la Photographie Arles. Uitgegeven door Snoeck. Het boek is nog te koop. De speciale editie is uitverkocht.

Passage Hennel, series Paris Impasse © Karin Borghouts

The House

Een beklijvende reeks foto's van Karin Borghouts waarin zij de verbrande interieurs en objecten van haar verbrand ouderlijk huis in beeld bracht. Een nieuw boek verscheen in 2021 nadat voorgaande publicaties uitverkocht waren. Er zijn ook nog enkele speciale edities boek+print.

1. Pot - Special edition 32 x 38 cm (4 cm witte rand incl) book + print 195 euros

Verras iemand met een fotoboek of print onder de kerstboom

Bekijk en bestel uw gesigneerd fotoboek van Karin Borghouts hier: karinborghouts.be/shop

Géén verzendkosten vanaf 60 euro. U ontvangt uw bestelling normaal binnen de week. Het kan ook met uw wens rechtstreeks naar uw familie of vrienden gestuurd worden. Er zijn gesigneerde en genummerde speciale edities (boek + print) te koop online. Ingelijste artprints op aanvraag.

De fotoboeken Vincent was here, Paris Impasse, The House en A Painter's House (en andere kunst- en fotoboeken) kunt u ook bekijken en kopen in Rossaert, Nosestraat 7, Antwerpen op vrijdag, zaterdag en zondag 13-18 uur tijdens de tentoonstelling The Great Zwans exhibitions (1832-2022) t/m 18 december.
Ook te bestellen in uw lokale boekhandel. Met dank.

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.