Beste lezer

Voor fotograaf Karin Borghouts zijn er gelukkig weer nieuwe opdrachten en initiatieven. Hou het veilig én geniet.

Concerthall Music Center De Bijloke ©Karin Borghouts/DRDH Architects - JulianHarrap Architects

Architectuurfotografie

In Gent opende de vernieuwde concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke. Karin Borghouts mocht deze fotograferen in opdracht van DRDH Architects - Julian Harrap Architects (UK).

Architectuurboek Vlaanderen N°14 toont spraakmakende architectuur in en uit Vlaanderen en Brussel, met onder andere de foto's van het Gruuthusemuseum in Brugge die Karin voor noA architecten maakte.

Bekijk hier meer architectuuropdrachten van Karin Borghouts

Gruuthusemuseum ©Karin Borghouts/noA architecten

Paris Impasse


Het fotoboek Paris Impasse is een project van Karin Borghouts en grafisch vormgever Jean-Michel Meyers. Het prototype werd in 2019 genomineerd op de Luma Rencontres Dummy Book Award in Arles. Paris Impasse bevat meer dan 220 doodlopende straten in Parijs, gefotografeerd door Karin Borghouts in de periode 2011-2019. Het boek verschijnt in oktober 2020 en zal verkrijgbaar zijn via de webwinkel en later in boekhandels.

Deze video Paris Impasse werd alvast door Les Rencontres de la photographie Arles online gezet!

Video (2 minutes) Karin Borghouts, montage Lena Watters, music Dirk Veulemans, typography Jean-Michel Meyers

Kunst aan zet

In Knokke in Gallery De Mijlpaal is de groepstentoonstelling KUNST AAN ZET te zien met een bijzondere selectie werken van Karin Borghouts, Patrick Ceyssens, Nick Ervinck, Warner Berckmans, Stefan Peters, Lore Langendries, Stéphanie Leblon, Jeroen Maes, Joke Raes, Mieke Teirlinck, Peter Vanbekbergen en Jonas Vansteenkiste.

Karin Borghouts neemt deel met de reeks bloemen. Dit zijn studieobjecten uit wat nu het GUM, Gents Universiteits Museum is (opening in oktober 2020!).

Kunst aan zet
is de kunstkoopregeling van de Vlaamse overheid waarbij via een renteloze lening een kunstwerk kan gekocht worden. De Mijlpaal is pilootgalerie.

Gallery De Mijlpaal
Zeedijk 816 (einde van de Zeedijk richting Zwin)
8300 Knokke Zoute - België

Open vrijdag, zaterdag en zondag 14-18u t/m 30 september 2020.

Tentoonstellingszicht Kunst aan Zet, serie Reliquiae ©Karin Borghouts

Vincent was here

De tentoonstelling 'Vincent was here' heeft zijn tweede editie succesvol afgerond in het Vincent van GoghHuis in Zundert, geboortehuis van de schilder.

Bekijk hier de tentoonstellingszichten

Bezoek vincentwashere.com

Het fotoboek VINCENT WAS HERE is nog te koop in het Van GoghHuis, via de webwinkel, in de Rossaert Nosestraat 7 en FOMU in Antwerpen of in uw boekhandel.

Karin Borghouts in the Van GoghHuis Zundert

Nieuw: online webwinkel

Left: ©Karin Borghouts 2018 - right: Vincent van Gogh, 1885, Kröller-Müller Museum

Je kunt de fotoboeken van Karin Borghouts ook ONLINE bestellen.

Er zijn ook nog enkele speciale edities van VINCENT WAS HERE te koop (4 prints zijn reeds uitverkocht). Geen verzendkosten. Met dank!

karinborghouts.be/shop

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.