Beste lezer

Fotograaf Karin Borghouts praat in deze video over haar recente projecten zoals het KMSKA, Homescapes en Vincent Was Here en licht de sluier van haar meest recente project.

Nieuwe video

Fotograaf Dieter Demey volgde Karin Borghouts dit voorjaar en toont in deze video de projecten waar zij aan werkt. Dit is het resultaat van de stage van zijn opleiding aan Narafi Brussel. Klik op de foto.
Ook te bekijken op Vimeo. Ondertiteling in Nederlands en Engels.

The Making Of

Tentoonstelling samengesteld door KMSKA en KAAN Architecten met 26 grote foto's van Karin Borghouts die zij maakte gedurende de 11-jaar durende renovatie.

Karin Borghouts verwelkomt u graag, samen met de curator Siska Beele, op de laatste zondag 3 september (14-17u). De tentoonstelling was bijna een jaar te zien in het KMSKA.

KMSKA

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Leopold de Waelplaats 2
2000 Antwerpen

KMSKA, Rubens paintings packed, 2012 © Karin Borghouts

Vincent Was here

Solotentoonstelling
24 april - 31 oktober 2023
Van Gogh Village Museum

Berg 29, Nuenen (bij Eindhoven)
Nederland

Karin Borghouts is aanwezig op zondagen 17 september en 29 oktober (14-17 u). Welkom.
Het fotoboek Vincent Was Here, uitgegeven door Ronny Van de Velde, is ook te bestellen via haar webshop.

Basket of Potatoes (after Van Gogh) © Karin Borghouts

De Donkere Kamer

Kaat Celis, oprichter van De Donkere Kamer - jouw platform voor Belgische fotografie - lanceert vanaf 4 september een webshop waarop boeken en prints Belgische fotografen zullen worden aangeboden.
Ontdek ook de andere activiteiten: De Donkere Kamer

A Painter's House

Karin Borghouts' recente fotoboek A Painter's House brengt het huis van de kunstschilder Marten Melsen in beeld. Hij was een vriend van James Ensor, die hem "le beau peintre des paysans" noemde. Rond de 1e wereldoorlog kwamen bekende schrijvers, componisten en kunstenaars op bezoek in deze sinds 1947 onaangeroerde woning.

Het kunstenaarsatelier in Stabroek is te bezoeken op Open Monumentendag10 september 2023. Reserveren verplicht. Het boek A Painter's House is hier te bekijken en te koop.

Boek (35 euro) of speciale editie met een print zijn ook te bestellen via Karin's webshop.

Studio Marten Melsen © Karin Borghouts

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.