Beste lezer

In de nieuwe video zie je fotograaf Karin Borghouts aan het werk. Nog niet bekeken? Klik op de foto onderaan in deze nieuwsbrief. Haar fototentoonstelling Vincent Was Here in Nuenen wordt verlengd. DARK WEEKends is het eerste art & sciencefestival van GUM Gent.

Basket with lemons and a bottle (after Van Gogh) 54 x 64 cm, archival pigment print, framed.

Vincent Was Here

Vincent van Gogh verbleef zo'n twee jaar in Nuenen bij Eindhoven. Hier koos hij de thema's die bepalend waren voor zijn verdere loopbaan. Karin Borghouts volgde Van Gogh's sporen van Zundert tot Auvers-sur-Oise en reconstrueerde en fotografeerde een groot aantal van zijn stillevens. Dit is de zesde fototentoonstelling Vincent Was Here die elke keer weer anders is.
Het gloednieuwe Van Gogh Village Museum werd in mei geopend en is een belevenismuseum waarin je het wedervaren van Van Gogh in Brabant kunt volgen. Vincent was here is de eerste tijdelijke tentoonstelling in het museum.

Solotentoonstelling
VINCENT WAS HERE
Karin Borghouts
Verlengd tot eind 2023

Van Gogh Village Museum

Berg 29, Nuenen
Nederland

Karin Borghouts is zelf aanwezig op zondagnamiddag 29 oktober. Welkom.
Het fotoboek Vincent Was Here, uitgegeven door Ronny Van de Velde, is ook te bestellen via haar webshop.

'Vincent was here' in Van Gogh Village Museum, Nuenen, NL, 24/4/2023 - 28/2/2024

DARK WEEKends

GUM, het Gents Universiteitsmuseum, organiseert het art & science festival DARK WEEKends. Gidsen nemen je onder andere mee in de catacomben van het museum en naar de donkere verhalen achter collectiestukken. Je kunt daar ook kunst ontdekken van Karin Borghouts, Tom Liekens, Sofie Muller, ROA, Cindy Wright en vele anderen. Geleide bezoeken door Dr. Kristel Wautier. Tijdig reserveren!

DARK WEEKends art & science festival
van 21 t/m 29 oktober 2023

Info en tickets Dark Weekends GUM

De interesse van Karin Borghouts voor universitaire plaatsen en collecties dateert van 2009 toen zij – op uitnodiging van toenmalig bibliothecaris en fotograaf Benn Deceuninck (1960-2017) – een tentoonstelling had in de Bibliotheek voor Kunstwetenschappen in de Boekentoren in Gent. Voor dit project fotografeerde ze diverse collecties en plaatsen van de Universiteit van Gent.

© Karin Borghouts, Night Walk, 2010

Nieuwe video

In deze video vertelt Karin Borghouts over haar projecten en zie je haar aan het werk. Ook wordt een tipje van de sluier opgelicht over een grote nieuwe opdracht. De video werkt gemaakt door fotograaf Dieter Demey en is het resultaat van zijn stage van de opleiding aan Narafi Brussel. Klik op de foto.
Ook te bekijken op Vimeo. Ondertiteling in Nederlands en Engels.

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.