Beste lezer

Fotograaf Karin Borghouts aan het werk zien? Bekijk de video. Haar fototentoonstelling Vincent Was Here in Nuenen is verlengd. Het indrukwekkende Museum to Scale 1/7 is nu integraal te bekijken in de Universiteit Antwerpen. Fijne herfst.

Basket of Apples (after Van Gogh) ©Karin Borghouts 2018

Video

In deze video vertelt Karin Borghouts over haar projecten en zie je haar aan het werk. Ook wordt er al een tipje van de sluier gelicht over de nieuwe opdracht voor KU Leuven. De video werd gemaakt door fotograaf Dieter Demey. Klik op de foto hieronder. (Ondertitels zijn in te stellen rechtsonder CC.)

Karin Borghouts. Watch the Video: vimeo.com/859268756

Vincent in Nuenen

Vincent van Gogh verbleef zo'n twee jaar in Nuenen bij Eindhoven in het begin van zijn kunstenaarschap. Het nieuwe Van Gogh Village Museum werd er in mei geopend. Vincent Was Here is de eerste tijdelijke tentoonstelling in het museum. Karin Borghouts volgde Van Gogh's sporen van Zundert tot Auvers-sur-Oise en reconstrueerde en fotografeerde een aantal van zijn stillevens.

Solotentoonstelling
VINCENT WAS HERE

Karin Borghouts
Verlengd tot 15 februari 2024

Van Gogh Village Museum

Berg 29, Nuenen (bij Eindhoven)
Nederland

Bekijk de video Vincent Was Here


Het fotoboek Vincent Was Here met tekst van Xavier Canonne, directeur Musée de la Photographie Charleroi en Ron Dirven, conservator Van Gogh Huis Zundert, werd uitgegeven door Ronny Van de Velde (NL, FR, E). Ook te bestellen via de webshop.

Vincent van Gogh, Arles, 1889 (The Met, NY), photo ©Karin Borghouts, 2018
The Vicarage in Nuenen, Vincent van Gogh 1885, Van Gogh Museum (Vincent van Gogh Foundation) Amsterdam, NL. Photo ©Karin Borghouts, 2018
Vincent Was Here @ Van Gogh Village Museum Nuenen NL.

MUSEUM TO SCALE 1/7

Museum to Scale 1/7 geeft een overzicht van Belgische moderne en hedendaagse kunst, met bijzondere klemtoon op de periode vanaf 1950. Het geheel van 109 mini-museumzalen ofte Wunderkammern, werd samengesteld door Ronny en Jessy Van de Velde met assistentie van dochter Sofie Van de Velde. Naast een aantal thematische zalen op schaal 1/7 rond het symbolisme, het surrealisme, fotografie, de Cobrabeweging en de avantgarde hebben 99 hedendaagse kunstenaars elk hun eigen zaal ingericht. Met bijdragen van Dirk Braeckman, Luc Tuymans, Jan Fabre, Rinus Van de Velde, Stephan Van Fleteren, AMVK, Sofie Muller, Hans op de Beeck, Johan Tahon en vele anderen.
Karin Borghouts stimuleert via een trompe-l'oeil het effect van een 35 mm lens. Haar minimuseum toont highlights uit haar fotografisch oeuvre tot 2013 waarin het tonen het thema is.

Na exposities in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten te Brussel, in het Baker Museum in Naples (Florida), in de Kunsthal te Rotterdam en in de Fondazione Ghisla te Locarno heeft Museum to Scale 1/7 een permanente plek op de Universiteit Antwerpen. De verzameling is nu binnenkort compleet te bezichtigen.

Vanaf 20 november 2023
Museum to Scale 1/7

Universiteit Antwerpen - Stadscampus
Rodestraat 14
2000 Antwerpen

Vrije toegang op werkdagen van 9 tot 18 uur (weekend gesloten)
Er is een nieuwe catalogus beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Bekijk de video Museum to Scale 1/7 en hier

Room of Perception, Museum to Scale 1/7, © Karin Borghouts 2013 (photo Carine Demeter)

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.