Beste lezer

Op 16 mei zal Koningin Máxima het nieuwe Van Gogh Village Museum openen. The Making Of in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is nog heel de zomer te bekijken. Galerie De Mijlpaal viert 30 jaar! Verder het 5-sterren hotel Pillows in Amsterdam en twee nieuwe boeken over architectuur. U leest de 175ste maandelijkse nieuwsbrief van fotograaf Karin Borghouts.

Mill De Roosdonck in Nuenen ©Karin Borghouts 2017 - 110 x 110 cm

Vincent was here in Nuenen

Op 16 mei wordt het gloednieuwe Van Gogh Village Museum in Nuenen officieel geopend wordt door Koningin Máxima. Karin Borghouts' fototentoonstelling Vincent was here is er als eerste tijdelijke tentoonstelling te bekijken. Het museum dat vlak tegenover de pastorie van Vincent's vader ligt, biedt nog veel meer en is ook een ideale uitvalsbasis voor een Van Gogh fietstocht of wandeling. In Nuenen schilderde Vincent van Gogh zijn meesterwerk De aardappeleters. Er zijn nog veel locaties hier die herinneren aan zijn verblijf.

Karin Borghouts volgde het spoor van Vincent van Gogh van Zundert tot Auvers-sur-Oise en reconstrueerde en fotografeerde een groot aantal van zijn stillevens. Zij liet zich inspireren door het werk van Van Gogh én zijn leermeesters; 19de eeuwse tijdgenoten en oude meesters. Het fotoboek Vincent was here werd uitgegeven door Galerie Ronny Van de Velde.

Vincent was here - Karin Borghouts
20 april - 30 oktober 2023
Van Gogh Village Museum

Berg 29, Nuenen (bij Eindhoven)
Nederland

New Van Gogh Village Museum in Nuenen near Eindhoven, NL

Tentoonstelling 'The Making Of' in het KMSKA

Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de renovatie en nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Haar foto's verschenen wereldwijd in de pers bij de heropening van het museum. Een overzicht in 26 grote foto's is nog tot 3 september 2023 te zien in de tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN Architecten.
Reserveer hier je bezoek aan het KMSKA.

THE MAKING OF until 3/9/2023 KMSKA, Antwerp

30 jaar

Kunstgalerij De Mijlpaal opende haar deuren in mei 1993 onder een stralende lentezon. In de afgelopen 30 jaar doorliep het dynamisch kunstencentrum een bijzonder traject in de thuisbasis in Heusden-Zolder, Knokke-Zoute en op verschillende Extra-Muros locaties.

Karin werkt sedert 2012 geregeld samen met De Mijlpaal, de grootste galerie van Belgisch Limburg.

Gallery De Mijlpaal Heusden-Zolder Belgium

30 jaar De Mijlpaal Dromen - Denken - Doen

28 mei - 30 juli 2023

Met 30 kunstenaars: Miles Aldridge, Karin Borghouts, Marrie Bot, Patrick Ceyssens, Eduardo Chillida, Berlinde De Bruyckere, Trees De Mits, Fred Eerdekens, Nick Ervinck, David Huycke, Frits Jeuris, Octave Landuyt, Lore Langendries, Stéphanie Leblon, Bart Lens, Jeroen Maes, Maryam Najd, Renato Nicolodi, Hans Op de Beeck, Stefan Peters, Thierry Renard, Ick Reuvis, Mireille Robbe, Michel Seuphor, Peter Vanbekbergen, Ann Van Hoey, Koen Vanmechelen, Jonas Vansteenkiste, Kristof Vrancken en Cindy Wright

Welkom op de opening op zondag 28 mei 15 uur (Karin is aanwezig)
Kunstgalerij De Mijlpaal
Brugstraat 45 - Heusden-Zolder, België
vr, za, zo tussen 14u en 18u, en na afspraak

5-sterren hotel in Amsterdam

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park is een 5-sterren hotel aan de Mauritskade in Amsterdam. Het gebouw, oorspronkelijk ontworpen door Bernard Springer, werd in 1909 als een ontleedkundig laboratorium van de Universiteit van Amsterdam gebouwd. Dit gebouw huisvestte ook ooit het anatomisch museum Vrolik. Het gebouw werd herbestemd, gerenoveerd en voorzien van een nieuwbouw door Office Winhov architecten en is door BNA genomineerd als beste gebouw van 2022. Karin fotografeerde het hotel in opdracht van Studio Linse interieurarchitecten.

Bekijk hier enkele foto's.

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park Amsterdam ©Karin Borghouts

Het torent!

Een nieuw boek en tentoonstelling over de beeldvorming van de Boekentoren te Gent, in fotografie, film en beeldende kunst. Met werk van diverse fotografen en kunstenaars en met historische documenten.

Publicatie: Book Tower Images: Vizualizing Henry van de Velde's Ghent Library Tower, door Steven Jacobs en Charlotte Dossche, A&S Books - ISBN 9789076714691 (met 1 foto van Karin Borghouts)

Tentoonstelling Beelden van de Boekentoren
21 april - 17 juni 2023

VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst
Universiteit Gent - Rozier 1
9000 Gent
Open do, vrij en za 14:00-18:00

Bekijk hier de foto's van de Boekentoren van Karin Borghouts nà de renovatie in 2021

Belvedere Boekentoren Gent ©Karin Borghouts 2021

Architectuur Monnikenheide

Monnikenheide in Zoersel is een woonzorgcentrum voor personen met een verstandelijke beperking. Een bijzondere plek voor bijzondere mensen, die in dit boek voor het eerst wordt bekeken vanuit een architecturaal perspectief.

Wonen in Monnikenheide. Zorg, inclusie en architectuur
Gideon Boie en anderen
ISBN: 9789492567307

Info uitgave Vlaams Architectuurinstituut
(met 1 foto van Karin Borghouts)

Huis aan de Voorne, ontwerp Dirk Somers ©Karin Borghouts 2004 voor VAI

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.