Beste lezer

Het boek Atlas Van Gogh in Brabant wordt voorgesteld op 30 maart, Vincent's 130ste verjaardag. Voor dit boek fotografeerde Karin Borghouts alle 46 Van Gogh monumenten in Brabant. Verder kunt u haar foto's van The Making Of gaan bekijken in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en op enkele groepstentoonstellingen.

Garden of the Vicarage Nuenen ©Karin Borghouts/Vincent was here

Atlas Van Gogh in Brabant

Vincent van Gogh (1853-1890) woonde de helft van zijn leven in Brabant in Nederland. Hij is geboren en opgegroeid in Zundert, zat op een kostschool in Zevenbergen en ging naar de hbs in Tilburg. Brabant vormde voor de jonge Vincent een belangrijke thuishaven, waarop hij vaak terugviel. In het dorp Etten tekende hij volop als beginnend kunstenaar en hij maakte in Nuenen een grote ontwikkeling door als schilder. Een aanzienlijk deel van zijn oeuvre kwam tot stand in deze streek.

Diverse locaties dragen de sporen van zijn jeugd en zijn familie, liefdes en vrienden. De tekeningen en schilderijen die hij er maakte, zijn nauw verbonden met het Brabantse land. Hij nam de boeren en hun woningen tot model. Hij schilderde de natuur, de molens en de kerken in zijn omgeving. Het boek Atlas Van Gogh in Brabant brengt deze bekende en minder bekende plekken voor het voetlicht. De Atlas combineert oude landkaarten, historische afbeeldingen, werken van Van Gogh en nieuwe fotografie van Karin Borghouts met feiten over de monumenten en achtergronden bij het leven van Vincent van Gogh in het Brabant van de 19e eeuw. Het boek werd samengesteld en geschreven door Ron Dirven (Van Gogh Huis Zundert) en Helewise Berger (Het Noordbrabants Museum). Karin Borghouts fotografeerde de 46 Van Gogh monumenten in opdracht van Van Gogh Brabant. Dit naar aanleiding van haar eigen fotoproject Vincent was here waar ook een boek van verscheen.

Info: Van Gogh Brabant
Boek bestellen

Trouwkerkje Etten © Karin Borghouts/Van Gogh Brabant

Tentoonstelling 'The Making Of' in het KMSKA

Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de renovatie en nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Haar foto's verschenen wereldwijd in de pers bij de heropening van het museum. Een overzicht in 26 grote foto's is nog tot 3 september 2023 te zien in de tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN Architecten.
Reserveer hier uw bezoek aan het KMSKA.


Het boek KMSKA - HET SCHOONSTE MUSEUM bevat zo'n 150 foto's van Karin Borghouts. Bestel uw boek online bij Hannibal Books of koop het in de KMSKA shop.
Speciale editie boek+kunstprint: online bij Hannibal Books of in de KMSKA SHOP.

Ingelijste en gesigneerde archival pigment prints met certificaat vindt u in de KMSKA shop of bij Black Wide gallery, Begijnenstraat 24 te Antwerpen of op bestelling.

THE MAKING OF until 3/9/2023 KMSKA, Antwerp, Belgium
Book KMSKA (NL, FR, E) text Patrick De Rynck & KMSKA, photography Karin Borghouts

INBOX in het M HKA

Dit vijfde en laatste deel van een reeks kleinschalige presentaties rond de geschiedenis van Galerie Ronny Van de Velde, toont een Wunderkammer met werk van kunstenaars die cruciaal waren voor de galerie, waaronder Marcel Duchamp, James Ensor, de negentiende-eeuwse Zwans, Marcel Broodthaers, Jules Schmalzigaug, Panamarenko, Henry Van de Velde en Bruce Nauman. Ook een foto Karin Borghouts wordt er tentoongesteld.

De Vijf Seizoenen. Galerie Ronny Van de Velde. Fragmenten uit leven en werken.
INBOX Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (4de verdieping)
Nog tot 23 maart 2023

Info

Exhibition Ronny Van de Velde, M HKA Antwerp, Belgium

Blik op kunst

In cc Muze op de mijnsite van Heusden-Zolder kunt u nog tot 19 maart een kleine maar krachtige tentoonstelling bekijken. In 2021 creëerde Stroom, een brouwerij uit Gent, een zwart stoutbier THE HOUSE met een afbeelding van een foto van Karin Borghouts. Ook andere kunstenaars kregen hun eigen bier. Iedere kunstenaar is met enkele werken vertegenwoordigd.

Met Wout Vercammen, Joëlle Dubois, Thomas Dhanens, Liliane Vertessen, Jorden Boulet, Jérôme David en Karin Borghouts.

Blik op kunst
cc Muze (boven het café)
Marktplein 5
Heusden-Zolder België

Stroombrouwers.be

thebeerexperience.be bierproeversfestival op 18 en 19 maart

Series The House ©Karin Borghouts, 100 x 160 cm

Architectuur

Bekijk hier architectuurfoto's van Karin Borghouts die zij maakte in opdracht van 'award'-winnende architecten in België en Nederland.

Campus Cadix Antwerp ©Karin Borghouts//Korteknie Stuhlmacher Architecten

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.