Beste lezer

Het KMSKA heeft de 500.000ste bezoeker ontvangen. De expo The Making Of loopt er nog de hele zomer. Vincent was here is te zien in het nieuwe Van Gogh Village Museum in Nuenen. Galerie De Mijlpaal viert 30 jaar met een nieuwe tentoonstelling.

Anish Kapoor, 'Untitled', KMSKA, © Karin Borghouts/KMSKA 5/2023

Tentoonstelling 'The Making Of' in het KMSKA

Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de renovatie en nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. De tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN Architecten is er nog tot 3 september te bekijken. Sedert de heropening op 24 september 2022 kreeg het KMSKA al meer dan 500.000 bezoekers over de vloer.
Reserveer hier je bezoek aan het KMSKA.

Het werk van Anish Kapoor is nieuw in het KMSKA. Lees over de nieuwe bruiklenen hier.

'The Making Of' in four halls at KMSKA until 3 September 2023

Vincent was here in Nuenen

Op 16 mei werd in Nuenen het gloednieuwe Van Gogh Village Museum officieel geopend door Koningin Máxima. Het museum is een Van Gogh belevenis en toont ook schilderijen van tijdgenoten. Karin Borghouts' fototentoonstelling Vincent was here is er als eerste tijdelijke tentoonstelling te bekijken in het gloednieuwe gebouw. Het museum dat vlak tegenover de pastorie van Vincent's vader ligt, is een ideale uitvalsbasis voor een Van Gogh fietstocht of wandeling. In Nuenen schilderde Vincent van Gogh zijn meesterwerk De aardappeleters. Er zijn nog veel locaties hier die herinneren aan zijn verblijf.

Karin Borghouts volgde het spoor van Vincent van Gogh van Zundert tot Auvers-sur-Oise en reconstrueerde en fotografeerde een groot aantal van zijn stillevens. Zij liet zich inspireren door het werk van Van Gogh en zijn leermeesters; 19de eeuwse tijdgenoten en oude meesters. Het fotoboek Vincent was here werd uitgegeven door Galerie Ronny Van de Velde. Dit is al de 6de Vincent was here tentoonstelling, elke keer anders...

Vincent was here - Karin Borghouts
Nog tot 30 oktober 2023
Van Gogh Village Museum

Berg 29, Nuenen (bij Eindhoven)
Nederland

Karin Borghouts is elke maand op een zondagnamiddag aanwezig. Welkom op zondag 25 juni.

Bekijk de video Vincent was here (2020).

Vincent was here, Karin Borghouts, Van Gogh Village Museum Nuenen, NL

30 jaar De Mijlpaal Dromen - Denken - Doen

Kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder viert 30 jaar! In 2012 toonde Karin Borghouts hier haar Japanfoto's en sedertdien nam ze elk jaar een of twee maal deel aan de vele tentoonstellingen die Lut Maris en haar team organiseerde in thuisbasis Heusden-Zolder, in Knokke of extra muros.

Met 30 kunstenaars: Miles Aldridge, Karin Borghouts, Marrie Bot, Patrick Ceyssens, Eduardo Chillida, Berlinde De Bruyckere, Trees De Mits, Fred Eerdekens, Nick Ervinck, David Huycke, Frits Jeuris, Octave Landuyt, Lore Langendries, Stéphanie Leblon, Bart Lens, Jeroen Maes, Maryam Najd, Renato Nicolodi, Hans Op de Beeck, Stefan Peters, Thierry Renard, Ick Reuvis, Mireille Robbe, Michel Seuphor, Peter Vanbekbergen, Ann Van Hoey, Koen Vanmechelen, Jonas Vansteenkiste, Kristof Vrancken en Cindy Wright.

Dromen - Denken - Doen
28 mei - 30 juli 2023
Kunstgalerij De Mijlpaal
Brugstraat 45 - Heusden-Zolder, België
Welkom op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14u en 18u en na afspraak.

Opening 30 years of Gallery De Mijlpaal on 28 May 2023

Mijlpaalvrienden schreven:

"Karin Borghouts is een Belgisch kunstfotografe. Ze fotografeert voornamelijk plaatsen en landschappen met een focus op het interieur en de architectuur. In al haar werken merk je dat kunst de onderliggende drijfveer is. De foto's zijn schilderachtige composities, die ondanks de statische uitstraling toch een enorme emotie in zich hebben. Van de angstvallend doodlopende straten in Parijs tot het tragische gitzwart geblakerde interieur van haar uitgebrande ouderlijk huis. Ze fotografeert het sereen zonder zichtbare menselijke gevoelens en toch zitten ze vervat in het geheel van pixels. Naast haar persoonlijke intrigerende werk is Karin ook een veel gevraagde fotograaf voor overheid en culturele instellingen die hun verhaal willen vertellen. Zo kom je haar tegen in het recent gerenoveerde KMSKA waar ze aangesteld is als huisfotograaf en ook de hele restauratie documenteerde. Zelf werden we verliefd op een foto van Karin. Want dat doet kunst met je... je wordt verliefd. Verliefd op een zwart geblakerde boekenkast. Voor ons een angst en voor Karin een realiteit, zo hangt het in de keuken tegen de muur in ons geliefde huis."
T.C. en A.G.

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.