Beste lezer

Veel in zicht! Paris Impasse opent op zaterdag 4 juni in het Fotomuseum van Charleroi. Het nieuwe fotoboek A Painter's House van Karin Borghouts verschijnt in het najaar en is al te reserveren. De laatste maand gaat in van de tentoonstellingen in De Mijlpaal en het Stedelijk Museum Breda. Er is architectuurnieuws uit Nederland en het KMSKA heropent op 24 september.

Passage Hennel, series Paris Impasse © Karin Borghouts

Paris Impasse

Paris Impasse geeft een zicht op Parijs zoals het nog niet eerder getoond werd. Een stad van doodlopende steegjes waar geen mens te bespeuren valt. Karin Borghouts begon met impasses te fotograferen in 2011 maar het merendeel is gefotografeerd tijdens een artist-in-residence verblijf in La cité internationale des arts, voorzien door de Vlaamse Overheid.

Het fotoboek Paris Impasse – in een vormgeving van Jean-Michel Meyers – werd genomineerd op Les rencontres de la photographie Arles, en is uitgegeven door Snoeck Publishers.

De reeks wordt nu voor het eerst tentoongesteld. Ontdek ook de andere tentoonstellingen en de mooie permanente collectie.

Paris Impasse
Karin Borghouts
Musée de la Photographie

Place des Essarts - BE 6023 Charleroi (Mont sur Marchienne)

4 juni - 18 september 2022
Welkom op de opening op zaterdag 4 juni van 19 tot 21 uur. Ook deze zaterdagnamiddag is Karin zelf aanwezig.

LEES HIER het artikel van Koen Van Synghel in HART

Special edition 3 - A Painter's House, book + print ©Karin Borghouts

Het huis van een schilder

Een nieuw fotoboek van Karin Borghouts komt er aan!
A Painter's House
brengt de authentieke kunstenaarswoning van
de kunstschilder Marten Melsen (1887-1947) in beeld. Het boek bevat een 60-tal foto's, wordt uitgegeven door Snoeck Publishers in een boekdesign van Jean-Michel Meyers en met tekst van Jan Melsen, kleinzoon van de schilder. Dit wordt het tweede boek in dezelfde serie als THE HOUSE, collector's items.

Verschijning 11 september 2022.

Boek (35 euro) of speciale editie hier te reserveren vóór 30 juni aub. Er zijn slechts 30 speciale edities mét print (230 euro). Met de opbrengst kan een gedeelte van de productiekosten betaald worden. Dank aan de slimmeriken die reeds boek of speciale editie reserveerden.

Info A Painter's House.

Special edition 'A Painter's House' 32 x 38 cm - choice of 3 prints
THE HOUSE + A PAINTER'S HOUSE 60 euro

Vanwege Vincent

Van Gogh lééft. In het Stedelijk Museum in Breda kunt u een hedendaagse kunsttentoonstelling zien met enkele foto's uit Karin Borghouts' reeks VINCENT WAS HERE. De expositie neemt de geboortegrond van Vincent van Gogh als inspiratie en toont hoogtepunten uit de collectie en het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert. Aanpalend is de expo van Marenne Welten ook absoluut de moeite.

Vanwege Vincent
Tot 3 juli 2022
Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22 - Breda NL

Vanwege Vincent, W Books, samenstelling Ron Dirven

Magisch zwart

In galerie De Mijlpaal in Heusden-Zolder is nog tot 26 juni de groepstentoonstelling Magisch Zwart te zien. Karin Borghouts toont er twee foto's uit haar serie THE HOUSE.

Kunstgalerij De Mijlpaal
Brugstraat 45 - 3550 Heusden-Zolder België
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.
In De Mijlpaal in Knokke-Zoute kunt u de expo Puur Wit bezoeken.

Gallery De Mijlpaal Heusden-Zolder Belgium

Singer Museum Laren

Karin Borghouts fotografeerde de nieuwe vleugel van het Singer Museum in Laren, Noord Nederland. Dit gebouw werd uitgeroepen tot Beste Gebouw van Nederland 2022. Proficiat aan Bedaux de Brouwer architecten en het Singer Museum.

Bekijk de foto's.

7. Singer Museum Laren © Karin Borghouts/Bedaux de Brouwer architecten

De Tweede Kamer Den Haag

De zeer geslaagde en originele architecturale inrichting van de Tweede Kamer in Den Haag haalde de omslag van het nieuwe architectuurboek Nederland, uitgegeven door NAI publishers. Proficiat aan Happel Cornelisse Verhoeven architecten.

Bekijk de foto's.

NAI publishers - Senate by Happel Cornelisse Verhoeven architects

Koninklijk Museum Voor Schone Kunsten Antwerpen

Heropening op 24 september 2022 ! Op 16 juni opent de ticketverkoop. Er snel bij zijn is de boodschap. Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de werkzaamheden op.
Bekijk de foto's.

The Royal Museum of Fine Arts in Antwerp, May 2022 - ©Karin Borghouts

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.