Beste lezer

Er lopen drie tentoonstellingen deze zomer waarin foto's van Karin Borghouts te bekijken zijn. Nog een fijne zomer!

KMSKA, 2016 © Karin Borghouts, archival pigment print/Dibond 187,5 x 150 cm

Tentoonstelling 'The Making Of' in het KMSKA

Karin Borghouts' langste opdracht ooit. Van 2011 tot 2022 fotografeerde zij de omvangrijke renovatiewerken van het KMSKA. Het museum heropende op 24 september 2022. De tentoonstelling The Making Of werd samengesteld door KMSKA en KAAN Architecten met onder andere 26 grote foto's van Karin Borghouts. Dit museum biedt nog veel meer...

The Making Of
Tot 3 september 2023
KMSKA Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Leopold de Waelplaats 2 - 2000 Antwerpen
Reserveer hier je bezoek aan het KMSKA.

Bekijk de tentoonstelling hier.

KMSKA, The Making Of, 24/9/2022 - 3/9/2023

Boek en speciale editie KMSKA

Het boek KMSKA - HET SCHOONSTE MUSEUM bevat zo'n 150 foto's van Karin Borghouts.

Verkrijgbaar in de KMSKA SHOP of bestel online bij Hannibal Books
Er is ook een speciale editie met gesigneerde artprint.

De KMSKA SHOP is zonder ticket te bezoeken en er is ook heerlijke koffie en taart.

Book KMSKA (NL, FR, ENG) and special edition

Vincent was here in Nuenen

Vincent van Gogh woonde in Nuenen van december 1883 tot november 1885. Hij werkte er met veel passie aan zijn studies van het boerenleven en legde er de basis voor zijn verdere loopbaan in Frankrijk. In Nuenen, waar zijn vader dominee was, zijn nog veel locaties die herinneren aan zijn verblijf.

Het gloednieuwe Van Gogh Village Museum werd in mei geopend door Koningin Máxima. Het is een belevenismuseum dat het verhaal brengt van Van Gogh in Brabant. Vincent was here is er de eerste tijdelijke tentoonstelling. Karin Borghouts volgde Vincent's spoor en bracht de plaatsen in beeld waar hij gewerkt en gewoond heeft, van Zundert tot Auvers-sur-Oise. Bovendien reconstrueerde en fotografeerde ze tal van zijn stillevens. Vincent was here is een onderzoek naar de relatie tussen schilderkunst en fotografie.

Vincent was here - Karin Borghouts

Tot 29 oktober 2023
Van Gogh Village Museum

Berg 29, Nuenen (bij Eindhoven)
Nederland

Karin Borghouts is zelf aanwezig op zondagnamiddag 20 augustus, 17 september en 29 oktober. Welkom.

Bekijk de tentoonstelling hier.

Het dorp Nuenen is ook met een gids te bezoeken. Nuenen is verder een prima startpunt voor fietstochten en wandelingen.

Van Gogh Village Museum Nuenen NL
'Vincent was here' in Van Gogh Village Museum Nuenen

Boek Vincent was here

Het fotoboek Vincent was here is ter plaatse te koop of online te bestellen.

"Karin Borghouts maakte zich het werk van Van Gogh op een zeer persoonlijke manier eigen. Zij kent niet alleen zijn oeuvre terdege, maar bezocht de plaatsen waar hij woonde en werkte. Daar maakte ze de foto's die het werk van Van Gogh evoceren, maar die ook een nadrukkelijke eigen, krachtig stempel hebben in hun originele composities en kleurgebruik."
Sjraar van Heugten, kunsthistoricus en voormalig hoofd collecties Van Gogh Museum.

'Vincent was here' Karin Borghouts, published by Ronny Van de Velde. Text NL, FR, ENG by Xavier Canonne, director Musée Photo Charleroi BE and Ron Dirven, director Vincent Van Gogh Huis Zundert, NL.

30 jaar De Mijlpaal Dromen - Denken - Doen

Kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder viert 30 jaar! In 2012 toonde Karin Borghouts hier haar Japanfoto's en sedertdien nam ze deel aan de vele tentoonstellingen die Lut Maris en haar team organiseerde in thuisbasis Heusden-Zolder, in Knokke of extra muros.

Met 30 kunstenaars: Miles Aldridge, Karin Borghouts, Marrie Bot, Patrick Ceyssens, Eduardo Chillida, Berlinde De Bruyckere, Trees De Mits, Fred Eerdekens, Nick Ervinck, David Huycke, Frits Jeuris, Octave Landuyt, Lore Langendries, Stéphanie Leblon, Bart Lens, Jeroen Maes, Maryam Najd, Renato Nicolodi, Hans Op de Beeck, Stefan Peters, Thierry Renard, Ick Reuvis, Mireille Robbe, Michel Seuphor, Peter Vanbekbergen, Ann Van Hoey, Koen Vanmechelen, Jonas Vansteenkiste, Kristof Vrancken en Cindy Wright.

Dromen - Denken - Doen
Tot 30 juli 2023
Kunstgalerij De Mijlpaal
Brugstraat 45 - Heusden-Zolder, België
Welkom op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14u en 18u en na afspraak.

Gallery De Mijlpaal in 2021 (expo Commedia dell'arte), Heusden-Zolder, BE

Mijlpaalvrienden schreven...

"Karin Borghouts is een Belgisch kunstfotografe. Ze fotografeert voornamelijk plaatsen en landschappen met een focus op het interieur en de architectuur. In al haar werken merk je dat kunst de onderliggende drijfveer is. De foto's zijn schilderachtige composities, die ondanks de statische uitstraling toch een enorme emotie in zich hebben. Van de angstvallend doodlopende straten in Parijs tot het tragische gitzwart geblakerde interieur van haar uitgebrande ouderlijk huis. Ze fotografeert het sereen zonder zichtbare menselijke gevoelens en toch zitten ze vervat in het geheel van pixels. Naast haar persoonlijke intrigerende werk is Karin ook een veel gevraagde fotograaf voor overheid en culturele instellingen die hun verhaal willen vertellen. Zo kom je haar tegen in het recent gerenoveerde KMSKA waar ze aangesteld is als huisfotograaf en ook de hele restauratie documenteerde. Zelf werden we verliefd op een foto van Karin. Want dat doet kunst met je... je wordt verliefd. Verliefd op een zwart geblakerde boekenkast. Voor ons een angst en voor Karin een realiteit, zo hangt het in de keuken tegen de muur in ons geliefde huis."
T.C. en A.G.

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.