Beste lezer

Op 20 april opent het nieuwe van Gogh Village Museum in Nuenen en daar is een nieuwe Vincent was here fototentoonstelling te zien. Ook is het boek Atlas Van Gogh in Brabant verschenen waarvoor Karin Borghouts foto's maakte.
Binnenkort gaan de Koninklijke Serres in Laken open voor het publiek. En heb je het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen al bezocht?

Basket of potatoes © Karin Borghouts/Vincent was here

Vincent was here in Nuenen

In Nuenen bij Eindhoven schilderde Vincent van Gogh zijn meesterwerk De aardappeleters. Veel locaties hier herinneren aan zijn verblijf. Vanaf 20 april zal Karin Borghouts haar fototentoonstelling Vincent was here tonen in het Van Gogh Village Museum. Dit gloednieuwe museum dat tegenover de pastorie ligt, biedt nog veel meer en is ook een ideale uitvalsbasis voor een Van Gogh fietstocht of wandeling.

Vincent was here - Karin Borghouts
20 april - 30 oktober 2023
Van Gogh Village Museum

Berg 29, Nuenen
Nederland

The vicarage of Nuenen © Karin Borghouts/Vincent was here

Atlas Van Gogh in Brabant

Vincent van Gogh (1853-1890) woonde de helft van zijn leven in Brabant in Nederland. Een aanzienlijk deel van zijn oeuvre kwam tot stand in deze streek. Het nieuwe boek Atlas Van Gogh in Brabant brengt bekende en minder bekende plekken voor het voetlicht. De Atlas combineert oude landkaarten, historische afbeeldingen, werken van Van Gogh en nieuwe fotografie van Karin Borghouts met feiten over de monumenten en achtergronden bij het leven van Vincent van Gogh in het Brabant van de 19e eeuw. Het boek werd samengesteld en geschreven door Ron Dirven (Vincent van Gogh Huis Zundert) en Helewise Berger (Het Noordbrabants Museum). Karin Borghouts fotografeerde de 46 Van Gogh monumenten in opdracht van Van Gogh Brabant.

Boek bestellen

Eindhoven, NL, Genneper watermill © Karin Borghouts/Van Gogh Brabant

Koninklijke Serres van Laken

De Koninklijke Serres en tuinen van Laken zijn open voor het publiek van 14 april tot 7 mei 2023. Absoluut een van de mooiste plaatsen die Karin Borghouts mocht fotograferen. Het boek De Koninklijke Serres van Laken verscheen in 2019 in vier talen bij BAI. Nieuw is een boekje over de bijzondere planten en bloemen uitgegeven in 2022, samengesteld door Irene Smets en met foto's van Karin Borghouts.

Reserveer uw bezoek hier.

Royal Greenhouses of Laeken ©Karin Borghouts/BAI

Tentoonstelling 'The Making Of' in het KMSKA

Karin Borghouts volgde vanaf 2011 de renovatie en nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Haar foto's verschenen wereldwijd in de pers bij de heropening van het museum. Een overzicht in 26 grote foto's is nog tot 3 september 2023 te zien in de tentoonstelling The Making Of, samengesteld door KMSKA in samenwerking met KAAN Architecten.
Reserveer hier je bezoek aan het KMSKA.


Het fotoboek KMSKA - HET SCHOONSTE MUSEUM bevat zo'n 150 foto's van Karin Borghouts en boeiende teksten van Patrick De Rynck en KMSKA. Bestel uw boek online bij Hannibal Books of koop het in de KMSKA shop.
Speciale editie boek+kunstprint: online bij Hannibal Books of in de KMSKA shop.

Gesigneerde en met museumglas ingelijste archival pigment prints mét certificaat vind je in de KMSKA shop of bij Black W i d e Gallery, Begijnenstraat 24 te Antwerpen of neem contact op. Beperkte oplage.

©Karin Borghouts/KMSKA

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.