Het ouderlijk huis van fotograaf Karin Borghouts werd door een brand verwoest. Het drama is alweer een tijd geleden maar de foto's blijven beroeren. In mei komt er een tentoonstelling in Antwerpen én verschijnt er een nieuw boek. Verder zijn er drie groepstentoonstellingen te bezoeken in Antwerpen, Heusden en Knokke.

© Karin Borghouts, archival pigment print, PhotoRag paper, 100 x 160 cm, framed

Solotentoonstelling HET HUIS

Ondanks de gevoelens van verdriet, chaos en onherroepelijkheid, raakte Karin Borghouts gefascineerd door de schoonheid die de brand had achtergelaten. Haar intuïtieve beslissing om op dat moment het verkoolde interieur vast te leggen, heeft geleid tot een reeks beklijvende beelden. Deze bijzondere tentoonstelling is nu voor de eerste keer in Antwerpen te zien.

HET HUIS

Karin Borghouts

Opening tijdens het Antwerp Art Weekend.
Donderdag 13 mei (feestdag) 12 - 21 uur
Vrijdag 14 mei, zaterdag 15 mei en zondag 16 mei: 12 - 18 uur

Tot 12 juni 2021 open op vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 uur of na afspraak

BEHIND BARS - ruimte voor kunst -
Otto Veniusstraat 18 (zijstraat tussen Leysstraat en Meir) - 2000 Antwerpen

Video Het huis (Dutch), 2015 (this first publication is sold out) (8:26)

Kunstenaarsuitgave

In mei verschijnt een nieuw kunstenaarsboek THE HOUSE. Het boek van 94 bladzijden bevat 57 foto's van Karin Borghouts en wordt uitgegeven door Snoeck Publishers in een vormgeving van Jean-Michel Meyers. Het boek bevat tal van nog niet eerder getoonde foto's. Er komt ook een speciale editie met print.
Meer info hier

Photography book THE HOUSE 2021 (NL, FR, ENG)

Cristal Palace in Rossaert Antwerpen

Hoe een iconisch Antwerps bordeel de inspiratiebron vormde voor diverse kunstenaars ontdek je in de Rossaert. Cristal Palace is de titel van een nieuw boek en een tentoonstelling met werk van Karin Borghouts, Otto Dix, James Ensor, André Favory, Paul Joostens, Paul Snoek, Marcel Stobbaerts, Paul Van Ostaijen... Publicatie met teksten van Xavier Canonne, Matthijs de Ridder, Dennis Van Mol en Frank Van Eeckhout.

Van Karin Borghouts zijn er 6 foto’s te zien die zij eind 2001 maakte in de verlaten bordelen van het Schipperskwartier.

Cristal Palace of het verhaal van een lege ciderfles in een champagne-emmer
Van vrijdag 19 maart tot zondag 20 juni 2021

Rossaert, Nosestraat 7, 2000 Antwerpen
(nabij Sint-Pauluskerk, op 10 minuten wandelen van Grote Markt of MAS).
Rossaert is een bijhuis van Gallery Ronny Van de Velde.

Open van vrijdag tot en met zondag van 13 tot 18 uur (tot 26/4 na afspraak).

Deze expo kadert in de programmatie Paul Van Ostaijen leeft van Stad Antwerpen.

Verlaten bordeel, ©Karin Borghouts 2001, analoge foto, archival pigment print, 27,5 x 40,5 cm

Body Language in De Mijlpaal

Een tentoonstelling als eerbetoon aan het menselijk lichaam met werk van Mieke Teirlinck (schilderkunst), Karin Borghouts (fotografie) en Joël Schuurmans (houtskooltekeningen). Wat is er menselijker dan een lichaam? Reeds in het verleden ontstond een intrigerende beeldcultuur waarin lichaam en lichaamsdelen een hoofdrol speelden. Een uniek verschijnsel waarbij kunstenaars hun creativiteit de vrije loop laten. In Body Language zijn kunstwerken van de drie kunstenaars samen te zien. Hun werken spreken aan vanuit kracht, verleiding en gelaagdheid. Ze zijn helder en uitgesproken, maar niet eenvoudig leesbaar.

Van Karin Borghouts zijn er drie werken te zien die zij maakte met haar analoge technische camera en die recent geprint en ingelijst werden.

Tegelijkertijd ziet u in De Mijlpaal ook de tentoonstelling Peter Vanbekbergen in het atelier (keramische beelden) en Tribal met etnische voorwerpen en sieraden.

Body Language
Van 14 maart tot 13 juni 2021

Kunstgalerij De Mijlpaal, Brugstraat 45, Heusden-Zolder, België
Open van vrijdag, zaterdag en zondag 14-18 u (tot 26/4 na afspraak).

©Karin Borghouts, 2009-2021, 59 x 70 cm. (De Mijlpaal)

'U bent hier' in Knokke

Groepstentoonstelling met fotografisch werk van Karin Borghouts, Jeroen Daled, Bert Danckaert, Dieter De Lathauwer, Isabel Devos, Lucien Franck, Nick Geboers, Jean Godecharle, Tine Guns, Lieven Lefere, Kathleen Ramboer, Stijn Stragier, Nele Van Canneyt, Pieter Léon Vermeersch, Joselito Verschaeve en Peter H. Waterschoot.

Curator Daan Rau koos voor beelden van onbestemde plaatsen.

U bent hier / Vous êtes ici / Sie sind hier / You are here
27 maart - 22 augustus 2021

Morbee Gallery - Paulusstraat 7 - 8300 Knokke-Heist
Open: zaterdag, zondag en op feestdagen van 15.30 tot 19.00 uur. Ook in de week op afspraak.

Library ©Karin Borghouts 2015, 90 x 110 cm

Een fotoboek van Karin Borghouts bestellen?

Info en bestellen : karinborghouts.be/shop

Géén verzendkosten tot eind april 2021.

Na het invullen van uw gegevens komt u op een beveiligde betaalsite. U ontvangt het boek normaal binnen de week. Er zijn ook nog enkele speciale edities te koop.

Met dank en hou het veilig.

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.