Beste lezer

Nog tot zondag 16 augustus kun je een bezoekje brengen aan Vincent was here in het VanGoghHuis in Zundert.
Paris Impasse
is het fotoboekproject waarmee Karin Borghouts en grafisch vormgever Jean-Michel Meyers een nominatie behaalden op Les Rencontres de la photographie Arles. Bekijk zeker de video!
Ook in Galerie de Mijlpaal in Knokke zijn er deze zomer foto's van Karin Borghouts te bekijken. En er is KiK in Kalmthout...
Nog een fijne zomer en hou het veilig.

Night in Saint-Rémy-de-Provence, archival pigment print, 105 x 131 cm © Karin Borghouts 2019

Vincent was here

Karin Borghouts volgde het spoor van Vincent van Gogh en bracht meer dan 100 Van Gogh-locaties in beeld. Ook reconstrueerde zij Van Gogh's stillevens en fotografeerde deze. De foto's zijn gepubliceerd in het fotoboek Vincent was here, een co-editie met Ronny Van de Velde.
De fototentoonstellingen Vincent was Here van Karin Borghouts en No photos from Van Gogh van Hans de Kort zijn te bezoeken in het Van GoghHuis Zundert. Er is ook het kleine museum over Van Gogh's jeugd, het kerkje met het graf van zijn broertje en de Van Gogh Gallery.
Zundert is de geboorteplaats van Vincent van Gogh, ligt vlak over de Belgische grens en is een prachtig fiets- en wandelgebied.
Het Van GoghHuis is veilig te bezoeken maar volg de coronamaatregelen in jouw regio.

Van GoghHuis

Markt 26-27 - ZUNDERT - Nederland

Nog t/m zondag 16 augustus 2020
Woensdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag + zondag 12:00 – 17:00 uur

vincentwashere.com

Look and listen to Vincent was here (12 minutes)

Paris Impasse

Het fotoboek PARIS IMPASSE – het prototype werd genomineerd op Les Rencontres d'Arles – zal dit najaar uitgegeven worden. Paris Impasse bevat meer dan 220 foto's van doodlopende straten in Parijs. Het merendeel van de foto's kwam tot stand tijdens een artist-in-residence periode met dank aan de Vlaamse overheid.

Een video gemaakt voor La Nuit de l'Année 2020 in Arles is nu door Les Rencontres de la photographie Arles online gezet. De video is tijdens de lockdown gemaakt. Met dank aan stagiaire Lena Watters (ondertussen als fotografe afgestudeerd aan Narafi), Dirk Veulemans voor de muziek en Jean-Michel Meyers, grafische vormgeving.

Geïnteresseerd in het boek Paris Impasse? Hou je mailbox in de gaten.
Nog geen abonnee? Schrijf hier in op de mailinglist (scroll down op de homepage)

Video (2 minutes) Karin Borghouts, montage Lena Watters, music Dirk Veulemans, typography Jean-Michel Meyers

Kunst aan Zet

In Knokke in Gallery De Mijlpaal is de groepstentoonstelling KUNST AAN ZET te zien. Karin Borghouts neemt hieraan deel met foto's eerder gemaakt in wat nu het GUM, Gents Universiteits Museum is.
Van harte welkom!

Kunst aan zet
is de kunstkoopregeling van de Vlaamse overheid waarbij via een renteloze lening een kunstwerk kan gekocht worden. De Mijlpaal is pilootgalerie.

Gallery De Mijlpaal
Zeedijk 816 (richting Zwin, einde van de Zeedijk)
8300 Knokke Zoute - België

Dagelijks geopend in juli en augustus

Tentoonstellingszicht Galerie De Mijlpaal Knokke

ZomerKiK pop-up Kalmthout

Een kunstig initiatief voor ontwerpers, kunstenaars en makers, nu voor velen tentoonstellingen en kunstroutes werden afgelast. Vanaf 10 juli met een telkens wisselend aanbod. Karin Borghouts neemt deel de twee laatste weekends van augustus.

KiK pop-up expo en store
Voormalige garage Clissen
Dorpstraat 48
2920 Kalmthout België

Vrijdag 21 en 28 augustus, 14-20 u.
Zaterdag 22 en 29 augustus en zondag 23 en 30 augustus, 10-18 u.

Alle coronamaatregelen worden in acht genomen. Er is ook een gezellige buitenbar. Van harte welkom. Karin Borghouts is niet zelf aanwezig maar je kunt wel een afspraak maken.

Nieuw: online webwinkel

Je kunt nu de fotoboeken én speciale edities van Karin Borghouts ook ONLINE bestellen. Voor België en buurlanden zijn er geen verzendkosten te betalen. Na je gegevens te hebben ingevuld kom je op een beveiligde betaalterminal.
Met dank!

karinborghouts.be/shop

39 euro, special edition with a print 99 euro

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.