Special edition 1 - A Painter's House, book + print ©Karin Borghouts

Beste vrienden en geïnteresseerden

Na het gegeerde fotoboek THE HOUSE dat vorig jaar verscheen, komt er nu in dezelfde reeks A PAINTER'S HOUSE. Foto's van het speciale kunstenaarshuis van Marten Melsen. Boek of speciale editie te reserveren vóór 30 juni aub.

A PAINTER'S HOUSE + THE HOUSE 60 euro Karin Borghouts, graphic design Jean-Michel Meyers

Marten Melsen

De kunstschilder Marten Melsen (1870-1947) was van Brusselse afkomst maar woonde heel zijn leven in het landelijke Stabroek. Hij verbouwde er twee aansluitende woningen en kreeg er samen met zijn vrouw 4 kinderen. De twee ongehuwde dochters en één zoon bleven in het huis wonen en hielden het in de staat zoals het was. Aan het atelier van de kunstschilder werd ook na zijn dood niet meer geraakt. In 2002 werd het huis door de familie geschonken aan de vzw Stichting Marten Melsen. 'Het Vosseveld' blijkt een van de weinige nog geheel authentieke kunstenaarshuizen te zijn, samen met bijvoorbeeld het Lijsternest van Stijn Streuvels. Het huis is dringend aan behoud en restauratie toe. Het plan is er om er een museum van te maken. Dit voorjaar werd een dossier ingediend bij de Minister van Erfgoed en werd het huis volledig geïnventariseerd door Monumentenwacht Vlaanderen. Er is echter nog veel nodig en dit mooie fotoboek kan alvast extra aandacht brengen.

Special edition 2 - A Painter's House, book + print ©Karin Borghouts

Een huis met een ziel

Karin Borghouts bezocht en fotografeerde het huis voor het eerst in 2017. Een kleine tentoonstelling daarvan was te zien in Galerie De Mijlpaal in Knokke in 2018 en een grote foto uit de reeks was het jaar daarop te zien op het Kunstenfestival Watou.
In 2022 kreeg ze de kans om nog meer foto's te maken in het huis. De fotografe werd getroffen door de zeer mooie lichtinval, de kleuren, meubelen en objecten in het huis. Anderzijds deed de woning haar ook denken aan haar ouderlijk huis dat in de vlammen is opgegaan en waarin de verzameling antieke gebruiksvoorwerpen van haar moeder zwartgeblakerde stillevens opleverden, doordrongen van jeugdherinneringen en een verlangen naar een beschermende huiselijke omgeving. Waar Karin Borghouts zich vroeger eerder focuste op publieke ruimtes en gebouwen, zijn het nu vooral persoonlijke interieurs die haar aandacht vragen. Zij brengt ze met een bijzondere gevoeligheid en met een schilderkunstig oog in beeld.

Bekijk enkele foto's
Bekijk het eerste boekontwerp

Special edition 3 - A Painter's House, book + print ©Karin Borghouts

Speciale editie

Spannend! Het is de bedoeling om het fotoboek THE PAINTER'S HOUSE tegen 11 september 2022 te laten drukken. U kunt tot 30 juni 2022 reserveren. Zeker interessant is de speciale editie met print waarvan er slechts 30 exemplaren worden gemaakt. De opbrengsten gaan volledig naar de productiekosten van het boek.

Reserveren kan door een e-mail te sturen aan Karin Borghouts met vermelding boek of speciale editie én het nummer van de print die u wilt. Wanneer het boek verschijnt krijgt u een uitnodiging om te betalen. Boek of editie wordt u kosteloos toegestuurd indien u voor 30 juni heeft besteld (België en Nederland).
Wie dit project wil steunen door een groter bedrag te doneren, wordt met naam of logo achteraan in het boek vermeld. Er zijn ook grote ingelijste prints te koop. Neem contact.

Met dank!

Boek A PAINTER'S HOUSE

35 euro
94 bladzijden
Softcover, Zwitserse binding
24 x 30 cm
Een 60-tal foto's van Karin Borghouts.
Grafische vormgeving door Jean-Michel Meyers
Tekst door Jan Melsen, kleinzoon van de schilder (NL, FR, ENG)
SNOECK publishers
Gesigneerd en verzendkosten inbegrepen indien besteld voor 30 juni.

Boek THE HOUSE + A PAINTER'S HOUSE

60 euro
Twee eerste fotoboeken van Karin Borghouts rond persoonlijke interieurs en huizen. Collector's items!
Gesigneerd en verzendkosten inbegrepen indien besteld voor 30 juni.

A PAINTER'S HOUSE + THE HOUSE 60 euro Karin Borghouts, graphic design Jean-Michel Meyers

SPECIALE EDITIE A PAINTER'S HOUSE: BOEK MET PRINT

230 euro
Een gesigneerd boek met een gesigneerde en genummerde print.
Slechts 30 edities
, keuze uit 3 prints .
Archief pigment art print op Hahnemühle Photo Rag paper
32 x 38 cm (4 cm witte boord inclusief).
Genummerd in volgorde van bestelling, 1 tot 30 (voor de drie foto's samen).
Verzendkosten inbegrepen indien besteld voor 30 juni 2022.

De eerste edities zijn reeds gereserveerd, waarvoor dank.

Special edition 'A Painter's House' 32 x 38 cm - choice of 3 prints

Boekvoorstelling op 11 september 2022, Open Monumentendag, in het Huis van Marten Melsen te Stabroek.

Dank voor uw aandacht.

Karin Borghouts, fotograaf

en Jan Melsen voor de vzw Stichting Marten Melsen

THE HOUSE + A PAINTER'S HOUSE 60 euro

ZICHT is een maandelijkse nieuwsbrief van de Belgische kunstenaar en fotograaf Karin Borghouts. Zij maakt eigen werk en vervult opdrachten voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, uitgeverijen, overheden, architecten.

www.karinborghouts.be

Karin Borghouts, Bareelstraat 32, 2920 Kalmthout, België — +32 (0) 486 36 45 38 — BTW BE 0844 103 304 — Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven via deze link. — Lees deze nieuwsbrief in je browser.